Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Belföld

Vészjósló elszólás Lázártól: Budapest napjai meg vannak számlálva?

Bűnügy

Valami készült október 23-ára, alkotmányos rend elleni szervezkedéssel gyanúsítanak egy férfit

Meglepő számokat közölt a kormánypárti kutatóintézet

A Századvég szerint nincs semmiféle fordulat, továbbra is stabilan imádják az emberek a Fidesz–KDNP-t.

orban-nenikkel
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) rajongókkal találkozik kampánykörútján Budapest XVI. kerületében a Szentmihályi Kulturális Központnál 2024. május 21-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A Századvég „legfrissebb pártpreferencia-kutatása” alapján a Fidesz-KDNP továbbra is stabilan vezeti a pártok rangsorát: a kormányközeli szervezet hétfőn azt közölte, hogy

a politikai szempontból aktív (választási részvételüket biztosra vagy valószínűre ígérő) magyar lakosság körében jelenleg 40 százalékon állnak a kormánypártok.

Második helyen – kilenc százalékos hátrányban – 31 százalékkal a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza) áll, harmadik helyen pedig a Mi Hazánk Mozgalom és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP), egyaránt 6-6 százalékkal.

A baloldali pártok jelenleg az 5 százalékos bejutási küszöb alatt tartózkodnak – tették hozzá.

Úgy folytatták, hogy a politikailag aktív népességen belül 8 százalék azoknak a hányada, akik nem tudják, hogy kire szavaznának egy most vasárnap esedékes országgyűlési választáson, vagy nem válaszoltak a kérdésre.

Ha csak az aktív pártválasztók preferenciáit tekintjük, a Fidesz–KDNP a voksok 43, a Tisza 32, a Mi Hazánk Mozgalom és az MKKP 7-7 százalékát kapná most vasárnap, a baloldali összefogás pártjai pedig – 5 százalék alatti eredményükkel – nem jutnának be az Országgyűlésbe – írták.

Ismert, múlt heti hír volt, hogy két másik kutatócég ugyanakkor már a Tisza előnyét mutatta ki: előbb a 21 Kutatóközpont mérte Magyar Péterék előnyét, majd a Publicus is arról számolt be, hogy szerintük a teljes népességben, valamint a választási részvételüket biztosra ígérők és pártot is választók csoportjában is népszerűbb már a Tisza Párt a Fidesznél.

Ez is érdekelhet:
Elő az agysejtekkel: érkezik a kormány kérdőíve a postaládákba

Az iskolázatlanok és az idősek tartják hatalomban a Fideszt

A Nézőpont Intézet úgy tudja, minden második magyar Orbán-párti

Elő az agysejtekkel: érkezik a kormány kérdőíve a postaládákba

Retteghet a Fidesz: friss kutatás mutatja, hogy nagy a baj

Már két kutatás szerint is népszerűbb a Tisza a Fidesznél

New Yorkba utazik Deutsch Tamás, Donald Trump vasárnapi kampánynagygyűlésére