Baleset

Súlyos buszbaleset történt az éjszaka Zalában, rengetegen megsérültek

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Baleset

Halálos balesetet okozott egy 32 éves férfi, majd elsétált a helyszínről

Megszólalt a MÁV-vezér a hajnalban történt újabb vasúti baleset kapcsán

A balesetnek nincs köze a korábbihoz, mert akkor a csavarok törtek el, most pedig a sín, hűtötte le a kedélyeket.

keleti-kisiklott-vonat
A 2024. október 21-én hajnalban szerencsétlenül járt vonat a Keleti pályaudvaron. Fotó: Facebook/Vitézy Dávid

Habár korábban a Mávinform csak annyit közölt, hogy „műszaki hiba miatt” van fennakadás hétfő reggel óta a Keleti pályaudvaron, és Vitázy Dávid posztjából kellett megtudni, hogy ismét kisiklott egy vonat, délelőtt már a MÁV-csoport vezérigazgatója is megszólalt az ügyben.

Hegyi Zsolt a Facebook-oldalán elismerte:

„Ma hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról. Szerelvényvonat volt, így utast nem szállított, sőt a közelében sem tartózkodott. Senki nem sérült meg, a mozdonyvezető kollégánk sem, aki észlelte a pályahibát és ennek megfelelően cselekedett.”

Ez most nem úgy baleset

A vezérigazgató is megjegyzi, hogy „a baleset kapcsán érthetően jut eszébe mindenkinek” az augusztusi, jóval súlyosabb siklásos baleset, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt, azonban szerinte a két esetnek „műszaki értelemben” nincs köze egymáshoz, „hiszen az akkori balesetért felelős csavarokat azóta minden indokolt helyen átvizsgáltuk és az állapotuktól függetlenül, pusztán a koruk alapján cseréltük”.

„A jelenlegi baleset okait alaposabb vizsgálatnak kell tisztáznia, de az már látszik, hogy más áll a hátterében: a képen látható csúcssín tört el”

– tette világossá, hogy ez a baleset most nem úgy, hanem máshogy mond el sokat a MÁV állapotáról.

Ma hajnalban, a Keleti pályaudvaron egy alacsony sebességgel haladó mozdony egy tengellyel kisiklott a pályáról….

Posted by Hegyi Zsolt vezérigazgató, MÁV-csoport on Monday, October 21, 2024

Azt azonban Hegyi is elismeri, hogy az utast nem ez érdekli, „hanem az, hogy biztonságban és a tervezett időben juthasson el az úticéljába”.

„Ezen dolgozunk. Éppen ezért hoztunk már korábban döntést arról, hogy jövőre végrehajtjuk a Keleti-programot, amelyben a pályaudvar teljes váltókörzetét felújítjuk. (Előre jelzem, hogy a komplex munkálatokhoz egy időre a pályaudvar forgalomból történő kizárására is szükség lesz!) Addig az eddiginél gyakoribb, alaposabb vizsgálatokkal és szigorú biztonsági intézkedésekkel teszünk azért, hogy az ilyen és ehhez hasonló balesetek megelőzhetők legyenek, vagy mint ebben az esetben, a hatásuk minimalizálható legyen. Kollégáim ezekben a pillanatokban is megfeszített tempóban dolgoznak azért, hogy a forgalom mielőbb helyreállhasson a Keleti pályaudvarnál” – olvasható a posztban.

Ez is érdekelhet:
Elkaptak egy férfit, aki egy izsáki tanyán megölte 22 éves ismerősét

Kisiklott egy vonat reggel a Keletiben, a MÁV hallgat

Elkaptak egy férfit, aki egy izsáki tanyán megölte 22 éves ismerősét

Leállt a vasúti közlekedés Ausztria felé

Megszólalt a MÁV-vezérigazgató a HÉV-menetrendek ügyében

Felszállnak a Gripenek, figyelmeztetést adott ki a Magyar Honvédség

Videón mutatta meg a MÁV, hogyan védekeznek a Duna menti vasútvonalakon