Bezzeg a kínaiak 10-12 órát dolgoznak, hokedlin kucorognak – igazította el a munkásokat a Magyar Idők

Totális megsemmisítő válasz érkezett a léhűtő magyar dolgozók túlóra-sivalkodására.

Bezzeg a kínaiak 10-12 órát dolgoznak, hokedlin kucorognak – igazította el a munkásokat a Magyar Idők

Szerda reggel ledobta a logikai atombombát Gajdics Ottó a kormányzati üzenőfüzetben, és úgy magyarázta meg a túlórakeret növelése körüli indulatokat, hogy arra Kósa Lajos is elégedetten csettintene.

Gajdics a Magyar Idők hasábjain értekezett a munka törvénykönyvének tervezett módosításáról (mely során 250 óráról 400 órára növelnék a túlmunkakeretet, és ami miatt az ország több pontján forgalomlassító demonstrációval tiltakoztak a szakszervezetek, de a Parlamentben is áll a bál):

„Legendák keringenek a hazánkban dolgozó kínaiakról, akik a napi 10-12 óra munka után felkucorodnak a hokedlira, hogy tanuljanak valami hasznosat, amivel előbbre vihetik sorsukat.

Azért választják a kényelmetlen testtartást, hogy amennyiben a fáradságtól elaludnának, lehuppanva a földre azonnal felébredjenek. Reggel pedig indulnak újra dolgozni.”

Mindez a hétvégi szakszervezeti tüntetésről jutott eszébe a propagandistának, aki úgy tűnik, a 10-12 órát dolgozó, hokedlin kucorgó életvitelt tartja követendőnek, és inkább örüljenek a magyar dolgozók, hogy így legalább fognak tudni rendes pénzt keresni.

Ezek is érdekelhetnek