Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Tárgyalás nélkül ítéltetne el három embert az ügyészség, akik a rabszolgatörvény ellen tüntettek

Kapóra jött, hogy a járványügyi veszélyhelyzet miatt nem kell tárgyalást tartani.

RövidenRöviden
A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői és rendõrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án.
A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői és rendõrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Újabb három ember ellen emelt vádat az ügyészség a Parlament előtt 2018 decemberében, a rabszolgatörvény ellen tartott tüntetésekkel kapcsolatosan.

A vád lényege szerint a 2018. decemberi Kossuth téri demonstrációkon a vádlottak üveget, pirotechnikai eszközt dobtak a Parlament épületének védelmére felsorakozott rendőri sorfalra, és eltalálták a rendőröket, továbbá lökdösték a sorfalat, hogy áttörjenek rajta. Erőszakos magatartásukkal akadályozták a rendőröket jogszerű eljárásukban – írta az ügyészség.

A nyomozó ügyészség hasonló ügyekben korábban több ember ellen emelt vádat, a bíróság eddig négy ügyben hozott ítéletet. Az előkészítő üléseken a vádlottak beismerték bűnösségüket és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. A bíróság két esetben egy év alatti felfüggesztett szabadságvesztést, egy esetben pedig pénzbüntetést szabott ki – az ítéletek ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett -, továbbá egy vádlottat az ügyészi indítványnak megfelelően egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt jogerősen.

Az ügyészség hétfőn benyújtott vádirataiban indítványozta, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottak ellen – figyelemmel a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi rendelkezésekről szóló kormányrendeletre – tárgyalás nélkül hozzon döntést.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Magyar Péter tüntetést hirdetett estére

Törley Katalin: Lökdöstek, megütöttek, lekurváztak Orbán rajongói március 15-én

Távoltartást kért korábban a Tamásiban meggyilkolt nő, a bíróság nem találta megalapozottnak, ezután a férje megölte

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Magyar Péter reagált Varga Judit súlyos vádjaira