Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Rabszolgatörvény: kivonult az ellenzék a Parlamentből, Kövér felsorakoztatta az őrséget

Elszabadultak az indulatok hétfőn az Országgyűlésben, miután egyetlen mozdulattal, három perc alatt megakadályozta a kormánypárti többség, hogy az ellenzék módosító indítványok tömegével próbálja megakadályozni, hogy megszavazhassák a rabszolgatörvényt.

A Magyar Narancs cikke szerint az ellenzék füttyszóval adott hangot a nemtetszésének, majd kivonultak a Parlamentből. Ezután egy közös sajtótájékoztatóra sorakoztak fel:

A teljes ellenzék kivonult a parlament botrányos üléséről. Közös sajtótájékoztatón mondták el, hogy mit fognak tenni a rabszolgatörvény megakadályozásáért:

Posted by Magyar Szocialista Párt on Monday, December 10, 2018

„Ma példátlan esemény történt az Országgyűlésben, hiszen a Fidesz arra vetemedett, hogy az ellenzéknek azt az alapvető jogát, hogy obstruáljon a parlamentben, hogy használva a ház szabályait tiltakozzon valami ellen, ettől is megfosztja az ellenzéket”

– mondta Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. Szavai szerint a fideszes többség egyszerű csalással, házszabályellenesen söpörte le az asztalról a 2925 módosító indítványt.

„150 órán keresztül a Fidesznek szavaznia kellett volna, hogy megtanulja, mit jelent plusz 150 órát dolgozni”

– mondta Tóth a tervükről, ami végül nem jött össze.

A DK-s Vadai Ágnes arról beszélt, Kövér László az országgyűlési őrség mögé bújt, amikor „felsorakoztatta az őrséget”. Vadai szerint a fideszes már régen túllépett a házelnöki szerepén, és úgy viselkedik, mint egy rossz minőségű házmester.

A készenlétbe állított Kövér-őrségről Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, és az MSZP-s Korózs Lajos is osztott meg képet a Facebookon:

Kövér László felsorakoztatta a parlamenti őrséget! Úgy tűnik, arra készülnek, hogy kivezetik az ellenzéki képviselőket,…

Posted by Szabó Tímea on Monday, December 10, 2018

https://www.facebook.com/korozslajos/posts/2528725867153888

Szabó Tímea a sajtótájékoztatón elmondta, egyértelmű az, hogy retteg a Fidesz,

„pontosan tudják, hogy micsoda aljasságra készülnek ezen törvény elfogadásával. És erre mi a válasz? Erőszak!”

Hozzátette: a Fidesz-KDNP már a saját szabályait sem tartja be, pont azért, mert az egy eszköz, ami maradt, az az erőszak.

Szabó elmondta, ami bent folyik a parlamentben, az egy cirkusz, nem hajlandóak ebben részt venni. A rabszolgatörvényről elmondta, ha azt erőszakkal átnyomják a kormánypártok az országgyűlésen, akkor az Alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulnak.

Kapcsolódó friss hírek