Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Böjte Csaba nevelőotthonában gyerekkorában megerőszakolt nő levelét olvasták fel a Parlamentben

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

A kormányoldalon pedofilmosdatás történik, erről beszélt Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője hétfőn napirend előtti felszólalásában az Országgyűlésben. Szabó felolvasta egy nő Novák Katalin bukott államfőnek és Orbán Viktornak címzett levelét, amelyben arról írt, hogy

a Böjte Csaba ferences szerzeteshez köthető egyik nevelőotthonban nevelkedett, ahol 15 évesen a házvezető megerőszakolta.

Az ellenzéki politikus hozzátette, a Böjte-házakban sajtóhírek szerint 6-12 éves fiúkat is megerőszakoltak, Böjte Csaba azonban nem szólt a hatóságoknak, azok hivatalból kezdtek vizsgálódni, a nőt megerőszakoló házvezetőt például 28 évre ítélték.

Szabó Tímea szerint a kormánypártok „hisztérikusan” védik Böjte Csabát, sőt a miniszterelnök állami kitüntetést is adott neki, miközben a szerzetes vallomása visszavonására akarja rábírni a nőt. A Fideszben és a kormányban ma is szisztematikus pedofilmosdatás történik – hangoztatta.

Rétvári Bence: baloldal

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára „válaszul” kijelentette, elítélik a pedofíliát, a gyermekekkel szembeni erőszakot, azt szeretnék, ha minden gyermek szerető közegben nőne fel. Ha bárhol, bármelyik országban visszaélnek egy gyermek helyzetével, akkor a magyar kormány azt követeli, hogy vele a legszigorúbban járjanak el – magyarázta.

Az államtitkár felidézte a kormány gyermekek védelme érdekében hozott intézkedéseit, például a büntető törvénykönyv szigorítását, és azzal „védekezett”, hogy a baloldali kormány alatt 81, míg a mostani alatt 663 pedofil bűnözőt juttattak börtönbe.

Szóvá tette azt is, hogy az ellenzék nem támogatta a pedofilnyilvántartás létrehozását, illetve azt sem, hogy ne évüljenek el a gyermekekkel szembeni bűncselekmények. Soha egyetlen áldozat sem számíthatott a baloldalra – jelentette ki Rétvári Bence, hozzátéve, most azt az embert támadják, aki háromezer gyermeket mentett meg a nyomorúságtól.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten