Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Eltüntették a cikket, amelyben együtt szerepelt Orbán öccse, Böjte Csaba és a pedofilpártoló K. Endre

Orbán Viktor érkezik a Tusványosra 2023. július 19-én.
Orbán Viktor érkezik a Tusványosra 2023. július 19-én. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Elérhetetlenné vált hétfő délutánra egy még 2016 februárjában publikált cikk a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság weboldalán, melyben együtt emlegették a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatban ifj. Orbán Győzőt, azaz Orbán Viktor öccsét, Böjte Csabát, valamint az elnöki kegyelemben részesített volt igazgatóhelyettes, K. Endrét.

A Média1 azt írja, a nyolcéves cikk hirtelen eltűnése gyanúsan egybeesik azzal, hogy Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét arról kérdezték: szerepelhetett-e ifj. Orbán Győző vagy az ő nevéhez köthető sportegyesület neve a bicskei gyermekotthonnal kapcsolatos valamilyen dokumentumban.

Válasz a miniszterelnök sajtósától nem érkezett, ellenben a cikk eltűnt.

Az elérhetetlenné vált írást a Media1-nek mindenesetre még sikerült lementenie. Ebben Bánosi Eszter, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kommunikációs referense beszélgetett Vásárhelyi Jánossal, a Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola (azóta kiderült, hogy pedofil) igazgatójával, valamint Balogh Vilmossal, a NIKÉ SE vezetőjével.

Ifj. Orbán Győző neve azért szerepel(t) a cikkben, mert a bicskei gyermekotthonban a Borsod Megyei Birkózószövetség alelnökének közreműködésével működtettek birkózó foglalkozásokat, ezt a pozíciót pedig ő töltötte be. Emellett szó esett arról is, hogy Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből is szállítottak gyerekeket Böjte Csaba segítségével,

K. Endrét pedig igazgató-helyettesi titulusa mellett szakmai egységvezetőnek, pszichológusnak és testnevelőnek is nevezik az írásban.

A Média1 kereste a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, hogy megtudja, miért törölték most a 2016-os cikket, de egyelőre nem kaptak választ. A lap ismét írt Havasi Bertalannak is, rákérdezve az eltűnt cikkre, de tőle sem jött válasz.

Kapcsolódó friss hírek