Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Reagált Orbán sajtófőnöke Magyar Péter vádjaira

Meglehetősen sajátosan.

Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3).
Orbán Viktor miniszterelnök (j4) kötetlen beszélgetésen fogadja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-án. A kormányfő mellett Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója (j5) és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője (j3). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Telex kereste meg Havasi Bertalant, Orbán Viktor sajtófőnökét, arról kérdezve, hogy mi a véleménye Magyar Péter, Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjének igen erős állításai kapcsán. A sajtófőnök válaszul mindössze annyit lökött oda a közvélemény számára:

„Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.”

Magyar vasárnap a Partizánban adott hosszú interjút Gulyás Mártonnak, részletesen mesélve a Rogán Antal-féle propagandagépezet működéséről.

A Telex felidézi, Havasi korábban szinte szóról szóra ilyen válasszal rukkolt elő, amikor kínos kérdésekre kellett választ adnia. Kísértetiesen hasonló megfogalmazást használt Simicska Lajos 2017-es hazaárulózása, valamint a Momentum tavaly tavaszi kordonbontása kapcsán is.

Magyar, aki Varga Judit és Novák Katalin lemondásával párhuzamosan lemondott állami pozícióiról, azóta ismét megszólalt: friss Facebook-posztjában azt állítja, hogy Varga Judit még a Schadl-ügy kirobbanása előtt meneszteni akarta Völner Pált, de ezt Orbán Viktor nem engedte.

Kapcsolódó friss hírek