Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Böjte Csaba: Kásler Miklós megmentette az életemet

Egy súlyos betegség a legnagyszerűbb erénybajnokból is előhozza a talpnyalót.

Böjte Csaba: Kásler Miklós megmentette az életemet
Fotó: Facebook/Böjte Csaba

Böjte Csaba is elkapta tavaly novemberben a koronavírust: az erdélyi celebatyát a Blikk cikke szerint alaposan meggyötörte a fertőzés, hetekig nyomta az ágyat, végül miniszteri közbenjárással Magyarországra szállították, ahol azonnal megkezdték a kezelését.

Böjte jó barátságot ápol Kásler Miklós Emmi-miniszterrel, aki állítólag év végén telefonon hívta, hogy érdeklődjön felőle,

„ám Csaba atyát olyan heves köhögés kínozta, hogy Kásler megkérte, azonnal induljon el Budapestre, ahol meggyógyítják”.

A dévai ferences szerzetes pedig – aki addig egész életében gondosan építgette „egy közülünk” imázsát – már ment is a miniszteri hívó szóra, hogy kitüntetett elbánást kapjon a budapesti Szent László Kórházban.

Böjte a gyógyulása kapcsán a Blikknek most arról beszélt, a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból. Rögtön felhívta Kásler Miklóst, közölte vele, hogy a parancs teljesítve, meggyógyult.

„Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is”

– tette hozzá Böjte atya, kisebb zavart keltve, hogy most akkor tulajdonképpen ki is az a Gondviselő, akinek olyakor hálával tartozunk.