Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Nyomoz a rendőrség a kormányközeli médiacégek túlárazásai kapcsán

A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, a II. kerületi Pasaréti úton 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről.
A nemzeti konzultációt hirdető plakát Budapesten, a II. kerületi Pasaréti úton 2022. október 19-én. A "brüsszeli szankciókról" szóló konzultáció ívén hét kérdés szerepel az Oroszországgal szemben már bevezetett, illetve tervezett szankciós lépésekről, illetve azok következményeiről. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást rendelt el a Balásy Gyulához köthető „médiacégek” tevékenységével összefüggésben – derült ki Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnesnek adott válaszából.

A DK-s politikus a Szabad Európa cikke nyomán kérdezte Polt Pétert. A lap ugyanis márciusi írásában hosszan taglalta, milyen trükköket alkalmaz a nemzeti konzultációt is népszerűsítő kormányközeli cégcsoport, élén a New Land Media Kft.-vel és a Lounge Design Kft.-vel. A képviselő konkrét példát is csatolt a cikkből:

„A táblázat szerint egy portré elkészítése stúdióban 379.098 forint/darab (szabadtéren csupán 319.026), többalakos csoportkép elkészítése stúdióban 450.100 forint/darab (szabadtéren 360.103), amire rájön még a stúdió bérleti díja: ez alapján egy kisebb fotózásra milliókat számlázhat ki a Lounge, miközben piaci alapon meglehet száz-kétszázezerből forrásaink szerint.”

A DK-s politikus szerint a cikkben olvasható állítások felvetik a bűncselekmény gyanúját, így arról érdeklődött, hogy indult-e vizsgálat, és hány személlyel milyen jogalapon intézkedtek.

Vadai szerette volna megismerni a történeti tényállást is, ahogy arra is rákérdezett, voltak-e már kihallgatások és hány személlyel szemben, végezetül pedig kíváncsi lett volna, hogy mikorra várható az ügyészség részéről érdemi szakmai döntés.

Polt Péter az utóbbi kérdésre nem válaszolt, az viszont kiderül a válaszleveléből, hogy az eljárás még a felderítési szakaszban van, és ebben a szakaszban az ügyészségnek csak felügyeleti jogköre van.

Kapcsolódó friss hírek