Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

10,9 milliárdot költhettek el Rogánék a legutóbbi, nemzeti szuverenitásról szóló konzultációra

10,9 milliárdot költhettek el Rogánék a legutóbbi, nemzeti szuverenitásról szóló konzultációra
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Bruttó 30 milliárd forint értékben bízták meg több mint húsz állami-kormányzati szervezet kommunikációs feladataival Balásy Gyula médiacégeit. A szerződéscsomagra a Magyar Hang bukkant a Közbeszerzési Értesítő keddi számában.

A cégek, azaz a New Land Media Kft. és a Lounge Design Kft. többek között az adóhatóság, a rendőrség és a Nemzeti Filmintézet részére is vállaltak médiaügynökségi feladatokat, a 30 milliárdos keretből azonban toronymagasan a legtöbbet,

21 milliárdot a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda által adott „munkák” vittek el.

Ezek az „Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációs feladatokra”, illetve a választópolgárok életét kiemelten érintő döntésekkel kapcsolatos feladatokra vonatkoznak. A négy megbízásból hármat tavaly november 10. és december 21. között – vagyis nagyjából a szuverenitásvédelmi nemzeti konzultáció időszakában – kellett teljesítenie Balásy Gyula cégeinek, bruttó 10,9 milliárd forint értékben.

És Balásynak idén sem kopik fel az álla, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 2024-re is szerződött a médiaügynökségeivel: idén év végig bruttó 10 milliárd forintból terjeszthetik a kormánypropagandát.

A Magyar Hang kereste a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy tisztábban lásson a költéseket illetően, egyúttal arról és érdeklődve, hogy idén is várható-e nemzeti konzultáció, válaszokat azonban egyelőre nem kaptak.

Emlékeztetnek ugyanakkor: a fenti összeg eltörpül ahhoz az 1360 milliárdos tételhez képest, amennyit 2015-2023 között égetett el a kormánypropaganda-gépezet állami kommunikációra.

Kapcsolódó friss hírek