Bulvár

Eltűnik a képernyőről Somos András, az ATV Kaleta Gábort mentegető műsorvezetője

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

Belföld

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye

Szilágyi SzabolcsSzilágyi Szabolcs
Nyomkövetővel buktatták le a kormányt: még be sem érkezett a válaszlevél, már megvolt a nemzeti konzultáció végeredménye
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Egy Apple AirTag-et, vagyis bluetooth-os nyomkövetőt tett a Kétfarkú Kutya Párt egyik passzivistája egy január 17-én (tehát még határidőn belül) feladott nemzeti konzultációs válaszlevélbe. A párt közleménye szerint azért, hogy kiderüljön, hová tűnik az a közel hárommilliárd forint közpénz, amibe a konzultáció kerül, illetve hol is dolgozzák fel pontosan ezeket a „kérdőíveket”.

Az Alsóörsön feladott levél a nyomkövető eszköz adatai alapján január 26-án reggel 8.30-ra ért a NISZ Zrt. Csata utcai telephelyére, ahol a kiértékelés elvileg zajlott, vagy legalábbis zajlania kellett volna. Merthogy a hírekből tudható: a „szuverenitásvédelmi” nemzeti konzultáció eredményeit már

egy nappal korábban, január 25-én bejelentette a kormány, sőt konkrétan úgy fogalmaztak, hogy „összesítették”.

A Kétfarkú Kutya Párt mindebből arra következtet, hogy kérdéses, mennyire volt teljes körű a konzultáció kiértékelésének folyamata, hiszen legalább egy válaszküldeményt biztosan nem számítottak bele.

„Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a konzultáció teljes egészében kétségbe vonható, de mindenképpen felveti annak lehetőségét, hogy más válaszok is hasonló sorsra juthattak” – állapították meg az egyébként senki független szereplő által nem hitelesített, lebonyolításában sem transzparens propaganda-konzultációról.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Megvan a nemzeti konzultáció eredménye, meg fogsz lepődni!

Mi történt? Meghosszabbítja a kormány „nemzeti konzultáció” nevű blődli beküldési határidejét

Kifarolt a Kétfarkú Kutya Párt Juhász Péter mögül

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése

Dömötör Csaba megszámolta, hányan küldték vissza eddig a nemzeti konzultációt