Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is
Fotó: Facebook/Balog Zoltán

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció alelnöke felszólította Balog Zoltán „református püspököt”, hogy azonnal mondjon le minden egyházi pozíciójáról, miután ma kiderült: a bicskei reformátusok még szabadulása után is tovább pátyolgatták K. Endrét.

A DK-s csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte, sajtóhírek szerint az elnöki kegyelemmel kiengedett pedofilsegítőt, K. Endrét szabadulása után presbiterré választotta a Bicskei Református Egyházközség.

A Balog Zoltán „által vezetett egyházkerület szerint tehát egy olyan ember, aki megerőszakolt gyerekeket kényszerített hallgatásra, méltó lehet presbiternek” – fogalmazott a frakcióvezető-helyettes.

Ha ez a hír igaz, akkor K. Endre presbiterként akár gyermekek közelébe is férkőzhetett, végezhetett úgynevezett gyermekszolgálatot és részt vehetett akár gyermekek hitoktatásában is – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Emlékezetes, Balog Zoltán – még azután is, hogy két elvitte helyette a balhét – csak hosszú lapítás után volt hajlandó lemondani: a lelkészi elnöki tisztségéről. További pozícióit sértődötten megtartotta, és még egy néhány nappal ezelőtti videóban sem volt képes önkritikát gyakorolni.

„Engedjenek a lelkipásztoraimmal találkozni” – hajtogatta a fideszes arra a kérdése, hogy miért „hitte” ártatlannak K. Endrét?

Kapcsolódó friss hírek