Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Lemondott Balog Zoltán

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én.
A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én. Fotó: MTI/Cseke Csilla

Hosszú agónia után, egy különleges felbontású mikroszkóppal végül megtalálhatta gerincét, lemondott lelkészi elnöki tisztségéről Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén.

„Most én egyedül hibáztam, de nem vagyok hajlandó elfelejteni azt, ami jó volt. Ami épülés volt, egyházunk épülése”

– mondta Balog a lemondást bejelentő pénteki beszédében.

A Magyarországi Református Egyház törvényei szerint a lemondás a következő Zsinat döntésével válik hatályossá.

Ezen az értekezleten nem került sor szavazásra. A soron következő zsinati ülésig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi alelnöke ügyvezetőként látja el az elnöki teendőket.

Jól átrágta

Ismert, noha Balog Zoltán lobbizta ki a pedofil bicskei iskolaigazgató bűntársának államfői kegyelmét, az egykori „emberminiszter” végignézte az elmúlt hetek botrányát, Novák Katalin és Varga Judit bukását, az ügyet övező országos felháborodást, s még akkor sem gyakorolt önkritikát, amikor már nyilvánvalóvá vált, hogy őt illeti a fő felelősség.

Két napja Bayer Zsolt és Huth Gergely propagandisták is nyíltan beleszálltak, valamint az állami MTI is foglalkozott a botrányával, amiből tudni lehetett, hogy kiadták rá a kilövési engedélyt.

Kapcsolódó friss hírek