Bűnügy

Fejlemény a Szentesen, az utcán talált halott nő ügyében

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Bulvár

Meghalt a hajléktalanból lett győri lottómilliomos

Összezárt az egyház a pedofilpártoló Balog Zoltán mögött, nem mond le

Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.
Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Szimpátiaszavazást tartottak Balog Zoltánról a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában, miután kiderült, ő lobbizhatta ki Novák Katalinnál, hogy az államfő elnöki kegyelmet adjon K. Endrének, a bicskei pedofil iskolaigazgató bűntárásának.

Balog, aki V. János igazgatóval is jó viszonyt ápolt (olyannyira, hogy ő tett javaslatot az állami kitüntetésére 2016-ban, noha már 2012-ben készült egy elmarasztaló ombudsmani jelentés a férfiról), kedden került elő, és meghallgatása után egyháza arról szavazott, hogy maradjon-e a zsinat lelkészi elnöke, azaz lényegében az egyház hazai vezetője.

A Telex két egymástól független forrásból úgy értesült, hogy habár voltak ellenszavazatok is, többségben azok voltak, akik azt akarták, hogy Balog maradjon az elnök. Így

Balog Zoltán a botrány ellenére is marad a pozíciójában.

A „püspököt” állítólag öt órán keresztül faggatták egy úgynevezett esperes-gondnoki értekezleten, az épületet délután öt órakor még mindig nem hagyta el.

Információk szerint Balog este tévés nyilatkozatot tesz.

Kapcsolódó friss hírek