Bulvár

Hadházy: Orbán Ráhel 13 millió forintos karórát és 1 milliós szoknyát viselt

Sport

Molesztálásról, „suttyó alkesz” edzőről írt a többszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, azonnal reagált a szövetség

Bűnügy

Meggyilkoltak egy házaspárt Újpesten, őrizetbe vették a fiukat

Lemondásra kérte Balog Zoltánt a tiszántúli református püspök

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én.
A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata díjjal tavaly kitüntetett Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke, az emberi erőforrások volt minisztere a Budapest-Hold utcai Református Egyházközség templomában 2021. január 19-én. Fotó: MTI/Cseke Csilla

A református zsinati lelkészi elnöki tisztéről való lemondásra kérte Balog Zoltánt a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Fekete Károly az egyházkerület egyházközségeihez és lelkipásztoraihoz intézett, szerdai közleményében azt írta, hogy kedden, a zsinat székházában, az elnökségi tanács és az országos esperes-főgondnoki közösség tanácskozásán – „a kialakult helyzetre való tekintettel”, teológiai alapú érveléssel – megkérte Balog Zoltán püspököt, „gondolja át, hogy lemond zsinati elnöki tisztéről”.

„A jelenlévő esperesek és főgondnokok többsége bizalmat szavazott Balog Zoltán püspök úrnak, zsinatunk lelkészi elnökének, ennek eredményéről egy videóüzenetben tájékoztatta püspök úr a közvéleményt”

– írta Fekete Károly, jelezve, hogy szerdán ismét beszéltek egymással.

„Tiszteletben tartva a bizalmi véleménynyilvánítás eredményét, ma újra azt javasoltam Balog püspök úrnak, hogy gondolja át, és mondjon le zsinati elnöki tisztéről” – jelezte a tiszántúli püspök, aki bízik abban, hogy „egyházunk egységét szem előtt tartva, egyeztetve az elnökségi tanács tagjaival, ezt hajlandó lesz megtenni”.

Fekete Károly azt kérte az egyházközségek tagjaitól és a lelkipásztoroktól, hogy a döntés meghozataláig legyenek türelemmel.

Érdekesség, hogy a közleményt a Rogán Antal kézivezérlése alatt álló MTI hírügynökség is lehozta, amiből az következik, hogy immár bizonyára a kormány is értékelné, ha Balog eltakarodna. Ez mellesleg egybevág azzal, hogy hirtelen Bayer Zsoltnak is megeredt a nyelve, és – nyilván utasításra vagy legalábbis engedéllyel – szerdán beleszállt a pedofilokkal haverkodó egykori „emberminiszterbe”.

Kapcsolódó hírek

Az intézkedő rendőrt is meg akarta ölni a szüleit meggyilkoló férfi Újpesten

Három hónapos csecsemőhöz riasztották a mentőket Hevesben

106 újabb református értelmiségi követeli a tróger fideszes Balog Zoltán „püspök” lemondását

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Nagy János úgy tudja, a magyarok maradtak az egyik utolsó templomépítő nemzet Európában

A református egyház megszerezte a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetet

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel

Balog Zoltán újabb tisztségéről mondott le

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!