Kósa a rabszolgatörvényről: nem kell sztrájk, lázadás, nem kell kivonulni az utcára

Kósa Lajos fideszes képviselő felszólal a munkaidő-szervezéssel és a munkaerő-kölcsönzés minimális kölcsönzési díjával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 11-én.
Kósa Lajos fideszes képviselő felszólal a munkaidő-szervezéssel és a munkaerő-kölcsönzés minimális kölcsönzési díjával összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. december 11-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

A Parlamentben védte meg a munka törvénykönyvének módosítását az ötletgazda Kósa Lajos, felszólalásától pedig biztosra vesszük, hogy megnyugszanak a szakszervezetek.

Az ülés közvetítése szerint Kósa azzal magyarázta a rabszolgatörvényt, hogy

  • a magyar dolgozók elég felnőttek ahhoz, hogy megvédjék érdekeiket, ha ehhez kapnak eszközöket,
  • nem kell semmifajta sztrájk, lázadás, nem kell kivonulni az utcára,
  • az ellenzék által mondottak 95 százaléka hazugság,
  • az Orbán-kormány szerencsés gazdaságpolitikája miatt kétszámjegyű volt a reálbér-növekedés, és hogy
  • az MSZP csak eladósított és 1 millió embert tett az utcára, plusz elvette a 13. havi nyugdíjt is.

Korábban Orbán Viktor is nagyot ment a témában. Ő azt mondta, figyel a szakszervezetekre, tiszteli őket, de nincs igazuk ebben az ügyben, mert szerinte a túlmunka vállalása önkéntes, az előterjesztés védi a munkásokat, és lehetővé teszi, hogy aki akar, többet dolgozhasson és többet kereshessen. Itt pedig Révész Máriusz fejtette meg, hogy valójában miért mennek a magyarok külföldre dolgozni: mert éhezik a túlórákat.

Kapcsolódó hírek