Révész szerint azért mennek Ausztriába a magyarok, mert itthon nem túlórázhatnak eleget

Révész Máriusz is rácsatlakozott az „életükben egy percet nem dolgozó politikusok magyarázzák, hogy az emberek könyörögnek a túlóráért” kezdetű mesére, Orbán Viktor délelőtti slágerére.

A miniszterelnök, miközben az ATV hangfelvétele szerint arra nem válaszolt, hogy a német multik kérték-e a kormánytól a rabszolgatörvényt, elmondta, hogy szerinte a dolgozók érdekét szolgálja a túlórakeret növelése, hogy aki akar, többet tudjon dolgozni.

Az Indexnek Révész Máriusz adta elő a valószínűleg központilag kiadott narratívát saját gondolataival fokozva, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint „van olyan élethelyzetben sok ember, aki rá van kényszerülve, hogy pénzt keressen, dolgozzon”.

És nagyon sokan egyébként ezért mennek külföldre, és például Ausztriában én beszéltem olyan emberekkel, akik 3-4 hónapot szabadnap nélkül lehúznak egy szállodában, mert így tudnak pénzt keresni, Magyarországon erre – hogy ha valaki többet akar dolgozni, és ezért több pénzt akart kapni – egész egyszerűen nem volt lehetőség.

Kapcsolódó hírek