Feljelentik Orbánt embercsempészet miatt

Embercsempészet és illegális határátlépés segítése miatt feljelenti a miniszterelnököt a DK.

Feljelentik Orbánt embercsempészet miatt
Fotó: Facebook/Földes Péter

A magyar kormány napok óta hazudozik a hazájában elítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megszöktetéséről

– mondta Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján, arra utalva, hogy az albán média derítette ki, majd az albán rendőrség meg is erősítette, hogy a macedón politikusbűnöző a tiranai magyar nagykövetség autójával hagyta el Albániát.

Az Orbán-kormány tehát nem pusztán bújtat egy elítélt bűnözőt, hanem a magyar adófizetők pénzén segíti is az illegális határátlépésben

– jelentette ki a politikus.

Az EP-képviselő arra szólította fel a kormányt, hogy “hagyjon fel végre a hazudozással (…) és mondja el, hogyan csempészték be illegális módon Magyarországra ezt az elítélt bűnözőt”. A DK egyúttal kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a jövő hétfői ülésén vegye napirendre és tárgyalja meg az esetet.

A DK-s politikust kérdezték arról a rejtett kamerás felvételről, amin az Advocates Abroad nevű civil szervezet egyik munkatársa elmondja, megtanítják a menekülteknek, hogy mit mondjanak a hatósági interjúkon. Molnár Csaba azt felelte, hogy az elmúlt napokban egyetlen egy migránsokat támogató szervezet tevékenységét látta, “ezt úgy hívják, hogy magyar kormány”.

Kapcsolódó hírek