Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Hatalmas sporthotel épülhet az 1900 fős Budajenő határában

Hatalmas sporthotel épülhet az 1900 fős Budajenő határában
Fotó: Mfor.hu/engedélyeztetési dokumentáció

Négy, egyenként négyemeletes épületből álló sporthotel épülhet egy 5,8 hektáros területen Budajenő határában – írta az Mfor.hu zöldhatósági dokumentumokra hivatkozva.

A lap szerint a Grapehill Sport Hotelnek a Dominium Invest Kft. a beruházója, és a tervek szerint 253 apartman, gépészeti helyiségek, konyha és étterem, valamint egy közfürdő minősítésű wellnessrészleg, továbbá 260 felszíni parkoló kialakítása is tervben van.

A megvalósítást jövőre tervezik, a hotel 12-15 hónapon át épülne, és ha elkészül, 30 alkalmazottal működne, szolgáltatásait pedig napi szinten körülbelül 400 fő használná

– írja a lap. A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalának október 30-i határozata értelmében a szállodának

„jelentős környezeti hatása nincs, környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása nem szükséges”.

Az Mfor megjegyzi, a Dominium Invest Kft. ügyvezetője Tóth György, a cég tulajdonosa pedig 2017. júniusa óta a ciprusi székhelyű AIOS Peninsula Limited off-shore cég. A cikk szerint a 2006-os alapítású vállalkozás Kenyeres Sándor vállalkozó nevével hozható összefüggésbe, az ingatlanbefektetéssel foglalkozó Burginvestből vált ki.

Kenyeres Magyarország egyik leggazdagabb embere, nevéhez köthető a budapesti Mammut központ felépítése, emellett korábban tulajdonosa volt a Talentis Groupnak, mely ma már Mészáros Lőrinchez köthető.

Az Mfor szerint Kenyeres a 2000-es évek elején a Zsámbéki-medencében szerette volna megvalósítani a „magyar Szilícium-völgyet”, ahol innovációs központ, technológiai park és egyetemváros is helyet kapott volna.