Bűnügy

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Közlekedés

Félmeztelen nő sétálgatott a síneken Budaörsnél, megbénítva a közlekedést

Baleset

Egy ember meghalt, többeket mérgezés gyanújával vittek kórházba az Izsáknál történt baleset helyszínéről

Magyarország rendezheti a 2022-es karate-világbajnokságot

A sportág 2020-ban mutatkozik be a tokiói olimpián.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a magyar karate történelmének kiemelkedő jelentőségű döntése a madridi vb rajtja előtt született meg: a világszövetség, a WKF kongresszusa Budapestnek ítélte a négy év múlva esedékes felnőtt vb rendezési jogát.

A sportág 2020-ban mutatkozik be a tokiói olimpián és jó esélye van, hogy ott legyen a négy évvel későbbi, párizsi ötkarikás játékokon is, így a hazai rendezésű világverseny a két időpont közötti legrangosabb megmérettetés lesz

– utalt rá az MKSZ közleménye.

A döntést hatalmas sportdiplomáciai sikernek nevezte Mészáros János szövetségi elnök. Emlékeztetett rá: a Magyar Karate Szakszövetség még 2014-ben jelentkezett a vb házigazdájának, az ezt követő rengeteg munka és többéves lobbitevékenység eredményeképpen pedig a WKF elnöksége a magyar pályázatot támogatta, és hétfőn a kongresszus tagjai egyhangúan szavaztak Budapestre.

„Azzal, hogy a karate bekerült az olimpiai programba, gyakorlatilag a világ egyik legerősebb sportága lett, és mi ennek a világbajnokságát rendezhetjük meg” – utalt arra, hogy a keddtől vasárnapig tartó madridi vb-n 140 ország versenyzői lépnek tatamira.

„A 2013-as évben nagysikerű Európa-bajnokságot bonyolítottunk le, amivel bebizonyítottuk, hogy nagy világversenynek is jó házigazdája tudunk lenni. Emellett a versenyzőink közül jelenleg többen is a világ élvonalába tartoznak, és célunk hosszú távon megőrizni ezt a helyzetet” – tette hozzá.

Mészáros szerint nagyon fontos a szakmai munka, de arra is szükség van, hogy világversenyeket és olimpiai kvalifikációs pontszerző versenyeket rendezzen a magyar szövetség, a vb pedig a legértékesebb ezek közül.

„Ugyanakkor az is tervünk, hogy egy állandó kvalifikációs versenyt Magyarországra hozzunk, hogy minden évben vendégül láthassuk a világ élvonalát, és hogy legjobbjaink az olimpiai részvételt érő pontokat hazai körülmények között szerezhessék meg” – árulta el.

Ez is érdekelhet:
Dreher: jelentősen nőtt az igény a prémiumsörök iránt

Kapcsolódó hírek

Jön a vihar! Másodfokú riasztást adtak ki két megyére

Elmagyarázta a MÁV, hogyan kell melegben utazni és miért egyre több a késés, vonatkimaradás

Minimális emberség sincs már: a Wizz Air szállítja a magyar paralimpiai csapatot

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról; a töketlen egészségügyi személyzetet inkább nem kommentálta a magyar csapatorvos

Brutálisan emelkedik a magyar olimpiai érmesek díjazása

Itt a nagy hír Varga Barnabásról

Elhunyt Antal Attila, az edzésbalesetet szenvedett kerékpáros

Meghalt az egyik legismertebb magyar futballszakértő

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!