Bulvár

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Gazdaság

Brutális üzemanyag-drágulás jön csütörtökön

Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Elvitték minden idők legnagyobb ötöslottó nyereményét

Idén már harmadszor született telitalálat az ötösön, a legújabb szerencsés 6,6 milliárddal lesz gazdagabb.

Bemutatták a SzerencseSzombat megújult stúdióját
Számgolyók a Szerencsejáték Zrt. sorsolási műsora, a SzerencseSzombat megújult stúdiójának bemutatóján a Fortuna Stúdióban, a budapesti Pólus Centerben 2020. január 3-án. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Harminchárom hét halmozódás után egy játékos elvitte az ötöslottó eddigi legnagyobb nyereményét, 6,613 milliárd forintot; a nyertesnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a nemzeti lottótársaságnál.

A Szerencsejáték Zrt. szombat est közlése szerint idén már harmadszor született telitalálat Magyarország legismertebb lottójátékán.

Azt írták, utoljára negyed évszázaddal ezelőtt fordult elő, hogy egy éven belül kétszer volt csúcsnyeremény az ötöslottón, vagyis rendkívül ritka jelenség. A megnyert összeg utoljára idén februárban volt hasonlóan magas, és mostanáig a február 24-i telitalálat volt a játék legnagyobb kifizetett nyereménye.

A 300 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, nagynyertes-vonalat tart fenn. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság munkatársának elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Szerencsejáték Zrt. közleményében kitért arra, az eddigi nagy nyertesek a nyeremény felvételekor anonim módon kitöltött kérdőívek szerint úgy nyilatkoztak, hogy nem terveznek komolyabb változást a mindennapjaikban a nyeremény miatt, legfeljebb szabadságot vesznek ki és aztán visszatérnek a megszokott kerékvágásba. Arra a kérdésre, hogy mire költenék a pénzt, a legtöbben az ingatlanfelújítást vagy vásárlást, valamint az utazást, autót és a jótékony célt adták meg. Ha a nyertes nyitott rá, most is lesz lehetősége kitölteni az anonim kérdőívet – tették hozzá.

A 2024. október 19-i sorsoláson az ötöslottón 3, 10, 12, 13, 33-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosa 6 613 905 020 forintot nyert.

Ezért már Mészáros Lőrinc is lehajolna: több mint négymilliárd forint a főnyeremény az Ötöslottón

Borzalmas tragédia: halálra forrázta magát a fürdőkádban egy idős nő Nyíregyházán

Ömlenek a Szerencsejáték-milliárdok a NER-es „művészekhez”, lakájokhoz, fideszes politikusok testvéreihez

10 milliót nyert tippmixen egy abdai férfi

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Ricky Martin-koncert lesz a Hősök terén