Gazdaság

Új adónemmel akarja sújtani a kormány a magyarokat

Baleset

Öngyilkos lett egy ember Kelenföld állomáson

Baleset

Utasokkal teli busz szenvedett balesetet, az ablakon keresztül mentették az embereket

Összeomlott a magyar válogatott: így magyarázza Rossi és játékosai a németek elleni 5-0-s zakót

marco-rossi
Marco Rossi szövetségi kapitány a németországi labdarúgó Európa-bajnokságról kiesett magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján Weiler-Simmerbergben 2024. június 27-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Szégyenteljes teljesítménnyel, teljesen alárendelt szerepben veszítette el 5-0-ra a németek elleni Nemzetek Ligája-meccset a magyar labdarúgó-válogatott szombaton.

A düsseldorfi találkozó után Marco Rossi szövetségi kapitány úgy fogalmazott, „Németországtól ki lehet kapni. Ha nullára veszítünk, az már baj, de ha 5-0-ra, az szégyen.”

„Az első számú felelős én vagyok, utánam pedig következnek a játékosok”

– mondta önkritikusan az olasz szakember.

„Három nap múlva Bosznia-Hercegovina ellen játszunk, ami pszichológiai szempontból is fontos, hiszen egy reakciót várok. Ha nem leszünk képesek reagálni egy ilyen szituációra, az azt jelenti, hogy mindenkinek el kell tűnnie a színről. Ez egyértelmű”

nyilatkozta Marco Rossi az M4 Sportnak.

Szoboszlai Dominik, a válogatott első számú sztárja Instagram-oldalán kérte a szurkolókat, hogy tartsanak ki a válogatott mellett:

„Köszönjük a támogatásotokat, amire éppúgy szükségünk van ezekben a nehéz pillanatokban, mint a legnagyobb sikerek elérésekor. Előre kell nézzünk, kedden újra a pályán leszünk!”

Bolla Bendegúz, a magyar labdarúgó-válogatott szélsője pedig azt nyilatkozta, azt tervezték, hogy nyomást gyakorolnak a németekre, de ezt 10 perc elteltével már nem tudták megvalósítani.

„Elcsúszott az egész, mindig elkéstünk, túl nagy területeket hagytunk nekik, márpedig ha náluk van a labda, akkor tudjuk, hogy abból mi következik. A következő meccsre ki kell javítanunk ezeket a hibákat” – fogalmazott.

Nagy Ádám, az olasz másodosztályú Spezia középpályása arról beszélt: „Az első perctől próbáltuk letámadni a németeket, az első félidő még elfogadható volt, de a másodikban abszolút szétestünk. Önkritikusnak kell lenni, tudjuk, hogy ez a teljesítmény elfogadhatatlan és szégyenteljes. A keddi mérkőzés egy jó lehetőség, hogy megmutassuk, van karaktere a csapatnak és fel tudunk állni egy ilyen vereség után is.”

Ez is érdekelhet:
Öngyilkos lett egy ember Kelenföld állomáson

Kapcsolódó hírek

Lakása emeletén ragadt egy 92 éves néni Szentendrén, de megbeszélték vele, hogy nem mentik ki

Megállapodtak: így emelkedik a minimálbér a következő három évben

Kifütyülték a szurkolók Győr fideszes polgármesterét, aki inkább meg sem szólalt

Lopnak ma is: 76 fős lelátót kap 172 millió forintért egy megye II-es csapat

Friss hírek Varga Barnabás állapotáról; a töketlen egészségügyi személyzetet inkább nem kommentálta a magyar csapatorvos

Milliókat fizetett a válogatott korábbi csapatkapitánya egy férfinak, akit a Bazilikánál mellkason rúgott

Marco Rossi miatt lesz tüntetés Budapesten

Csányi Sándor megszólalt a válogatott Eb-szerepléséről

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség