Gazdaság

Új adónemmel akarja sújtani a kormány a magyarokat

Baleset

Utasokkal teli busz szenvedett balesetet, az ablakon keresztül mentették az embereket

Közlekedés

Lázár János tovább pusztít: most a GYSEV Zrt. vonatbeszerzését fúrná meg

Nekiesett az Index Milák Kristófnak, azt állítják: „közel félmilliárdos nagyságrendű” összegtől fosztotta meg edzőit

„Pedig csak ki kellett volna töltenie egy papírlapot.”

MILÁK Kristóf
A győztes Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

Hisztérikus vergődést rendezett az Indexen egy bizonyos „CGA” nevű szerző: a kormányközeli szarkavaró-oldalon megjelent cikk azzal vádolja a párizsi olimpián arany- és ezüstérmes úszót, hogy „megrövidítette edzőit”.

Az aktuális hergelés alapja, hogy Milák a kiutazást megelőzően üresen hagyta az edzőiről szóló rubrikákat az olimpiai jutalmak és életjáradékok kiutalásához szükséges formanyomtatványon, ezért a Magyar Úszó Szövetség utólag tett javaslatot, hogy kik – Virth Balázs, Kovácshegyi Ferenc és Zala György – kaphassanak mégiscsak valamicske pár tízmilliós jutalmat Milák Kristóf eredményei után.

Az indexes verőembernek itt borult el az agya és kezdte „szétszálazni a szövevényes ügyet”, magyarul alaposan az olvasó szájába rágni, hogy a kétszeres olimpiai, háromszoros világ-, nyolcszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok úszónk micsoda önző, nemtörődöm, az edzőit kifosztó alak.

„Mármost, hogyha havi 971 040 forinttal számolunk (mivel az edzői életjáradék összege megegyezik a sportolóival), ami persze az inflációval korrigálva évről évre növekszik, továbbá vesszük egy ember átlagos élettartamát, akkor az edzői életjáradék címén kifizetendő summa mintegy 400 millió forintra rúgna az évek során. Hangsúlyozzuk: ezt nem Miláktól vennék el, ő egy fillérrel nem rövidült volna meg, ha gondol az edzőire”

– matekozott Mészáros Lőrinc lapjának főmunkatársa, hogy végül még azt is Milák szemére vesse: az úszó nemcsak „megrövidítette edzőit”, hanem döntésével a pénzt így (botrány!) az államkasszában hagyta.

Ez is érdekelhet:
Öt év, nyolc hónapot késtek a MÁV vonatai 2023-ban – Magyar Péter nekiment Lázár Jánosnak

Kapcsolódó hírek

Orbán szót fogadott Magyar Péternek, itthon marad, amíg nagy a baj

Rétvári Bence: a gátakon védekezni kell, nem politizálni

Kiderült: mindenkinél gyorsabban úszott egy férfi Budapesten

Orbán Viktor Milák Kristófra is átültette a paradicsomos csasztuskáját

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Az MTI közölte, hogy az Index azt írta, hogy egy ukrán vezető szerint már Von der Leyen is leállítaná a Barátság kőolajvezetéket

Milák Kristóf aranyérmes 100 méteres pillangóúszásban

Gyurcsány Ferenc már az Indexen bábozza a demokráciát

Ordas hírhamisítással bukott le az Index, a Fidesz új propagandalapja ismét Karácsony Gergelyt fúrja