Baleset

Megtalálták a verőcei tragédia negyedik áldozatát

Bűnügy

Sörösdobozt vágtak egy villamosvezetőhöz Budapesten, kórházba kellett vinni

Baleset

Nagy baleset a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető úton, teljes útlezárás

Eltörölné a pihenőnapok ledolgoztatását a Párbeszéd

A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne legyen több „hatnapos” munkahét, a pihenőnapokat ne kelljen ledolgozni, a hosszú hétvégék minden napja legyen valódi munkaszüneti nap.

Tordai Bence országgyűlési képviselő pénteken a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az év végéig még három olyan szombat van, amit „elvesznek” az emberektől, a családoktól, ráadásul ebből kettő decemberre esik.

Hozzátette, ha minden igaz, amit a Fidesz a gazdaságról állít, akkor bőven megengedhető lenne a hatnapos munkahetek megszüntetése. „Itt az ideje annak, hogy ne az emberek túlhajszolásából próbáljunk gazdasági teljesítményt kicsikarni, hanem pihent és motivált embereket láthassunk a munkahelyeken” – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Tordai Bence kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hatodik nap ledolgozásával kapcsolatban hatástanulmány nem készült. Vannak olyan becslések, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) legfeljebb 1-1,5 százalékára teszik ennek költségvetési vagy gazdasági teljesítményt érintő hatásait.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek a szombatok nem teljes értékű munkanapok, mert az emberek azok nagy részét „ellógják”, sokan nem is mennek be, illetve erre kell fordítaniuk fizetett szabadságaikat, ahol pedig ledolgozzák, ott is csökken a hatékonyság.

Tordai Bence az MTI szerint beszélt arról is, hogy a Párbeszéd a jövő évi főpolgármester-választást megelőzően nagy örömmel lát mindenkit egy előválasztáson. Ha Puzsér Róbert szeretne jelöltté válni, először az előválasztáson mérettesse meg magát – mondta.

Ez is érdekelhet: Kifizette az elsőként megbírságolt hajléktalan büntetését a DK

Kapcsolódó hírek

Most érkezett! Bezárt egy éttermet a Nébih, súlyos dolgokat találtak

Varga Mihály most jelentette be: rengeteg pénz érkezett Magyarországra az uniótól

Nyílik az ország első Primark üzlete, már megvan a dátum

Mészáros Lőrinc úgy tudja, magánemberként speciális betegszállító kisbuszt adományozott

Friss felmérés: így áll a budapesti főpolgármester-jelöltek támogatottsága

Magyar fiatalok háborúba küldéséről hadovált Orbán Viktor Kisbéren

Ruszkibérenc magyar külügyér az orosz hekkertámadást bizonyító iratokról: „Nem foglalkozom vele, hát nem veszik észre?!”

Saját Facebook-oldalán szedik darabokra a háborúzós Orbánt, Magyar Péter is megérkezett

Gyurcsány nagyon begurult Magyar Péterre: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!