Közlekedés

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Közlekedés

Megszólalt a MÁV-vezér a vasárnap esti vonatkisiklás kapcsán

Közlekedés

Eltört a sín, a Strand Fesztiválra tartó utasok tömegei várakoznak a Lázártársaság miatt

Szórja a tízmilliós prémiumokat Karácsony Gergely, még a MÁV-Start vezetőjének is jutott

Karácsony Gergely
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Te jobb cikkeket írnál? Hírszerkesztőt keres a Röviden! → Részletek

A BKK, a BKM és a BKV vezérigazgatója mellett még az állami tulajdonban lévő MÁV-Start „gazdasági és működéstámogatási” vezérigazgató-helyettese, Szarka Zsolt is kapott abból az összesen 172 millió forintos fővárosi önkormányzati prémiumkeretből, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester a múlt héten hagyott jóvá – írja a Népszava.

A lap összesítése szerint a fővárosi közszolgáltató cégek összesen 23 vezérigazgatója, vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, gazdasági igazgatója kapott

fejenként 2,2-11,7 millió forint közötti prémiumot, jövedelemtől függően.

A prémium-toplista első három helyezettje: Mártha Imre, a Budapesti Közművek (BKM) Zrt., Walter Katalin Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt., valamint Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója. Ők egyenként 11 millió forintnál is többet tehettek zsebre.

Szarka Zsolt pedig úgy kapott 10,2 millió forint „teljesítményprémiumot”, hogy a férfi már nem is dolgozik a fővárosi közlekedésszervező cégnél, mivel időközben átbukott a MÁV-Start Zrt.-hez, amely az utóbbi időben napi szinten keseríti meg az utasok életét késésekkel, kimaradó vonatokkal, felsővezeték-szakadásokkal.

Karácsony Gergely főpolgármester korábban azzal magyarázta a sok tízmilliós prémiumosztást, hogy az önkormányzati vezérigazgatók munkaszerződése rögzíti, hogy a teljes éves javadalmazásuk nagyjából 72 százalékát személyi alapbérként, havonta kapják meg, míg a fennmaradó 28 százalékhoz csak akkor juthatnak hozzá, ha a teljesítménykövetelményeknek is megfelelnek.

A maffia-óellenzéki füllentőember azonban nem csak a jogszerűség miatt hagyta jóvá a kifizetéseket, hanem azért is, mivel

„a budapesti közszolgáltató cégek vezetői és dolgozói emberfeletti erőfeszítésekkel biztosították, hogy a folyamatos kormányzati elvonások és kivéreztetés ellenére a közösségi közlekedés, a szemétszállítás vagy a távhőellátás folyamatosan működjön”.

Vitézy Dávid üzent a főpolgármesternek

Vitézy Dávid bukott főpolgármester-jelölt is reagált csütörtökön a hírre. A MÁV-os vezetőnek is jutott budapesti prémiumok kapcsán arról írt:

„Mindez azért különösen pikáns, mert a főpolgármester – előre propagandistának nevezve mindenkit, aki kritizálni meri a 200 milliós pénzosztását – azt írta a fővárosi cégvezetők prémiumai kapcsán, hogy ők »az állami közszolgáltatásokat nyújtó cégek vezetőihez képest lényegesen alacsonyabb javadalmazás mellett« dolgoznak. Majd a főpolgármester konkrétan be is szólt a MÁV-nak: »a BKK több utas szállítását szervezi meg, mint a MÁV, és kánikula esetén sem kéri arra az embereket, hogy halasszák el az utazásukat«”

– írta Facebook-oldalán Vitézy, megjegyezve: Karácsony ezek után utalta ki a 10,2 milliót a MÁV-Start második emberének.

Ez is érdekelhet:
Deutsch Tamás: a háborúpárti brüsszeli bürokraták politikai háborúskodást indítottak Magyarország ellen

Kapcsolódó hírek

Mi történt? Visszafelé indult el egy vonat szombat este Biatorbágyról

Bese Gergő, Tiborcz, a romokban álló egészségügy – Orbán Viktor kínos kérdésekre is válaszolt Kötcsén

Szánalmas: csupán a sajtófelhajtás miatt érkezhetett pontosan ma a Keletibe a miskolci IC

Kalauz nélküli vonatokat indít a MÁV

Van pofája: 3,3 milliárdból újítják fel a Lázár János kastélyához vezető utat

Megint káosz a vasútnál, gázolt a Tópart InterCity Nagykanizsánál

Öt év, nyolc hónapot késtek a MÁV vonatai 2023-ban – Magyar Péter nekiment Lázár Jánosnak

Vitézy összeírta Lázár János bűnlajstromát, már csak a rendőrségi elfogásra várunk

Óriásit vergődött Szentkirályi egy hőmérővel, Karácsony Gergely visszakézből tette helyre