Bulvár

„Karsai Dániel kapja be” – üzente a győri megafonos a haldokló alkotmányjogásznak

Bulvár

Weisz Fanni gyermeket vár

Baleset

Hatalmas tűz volt vasárnap reggel Ajakon

Összeomlott a MÁV, már egy unalmas vasárnapon sem képes utasokat szállítani

Váltóhiba miatt pórul járt utasok Bicske állomáson.
Váltóhiba miatt pórul járt utasok Bicske állomáson. Fotó: Facebook/Bicskei Csevegő

Úgy tűnik, tavaly ősszel hiába újították fel sebtében a győri fővonalat, csak nem sikerül elfogadható állapotúra hozni Magyarország legforgalmasabb vasúti pályáját: tovább bosszantja az utasokat a MÁV a pocsék minőségű, tervezett utazásra gyakorlatilag már alkalmatlan szolgáltatásával.

Vasárnap Herceghalom állomáson történt váltóhiba – ismerte el a Mávinform, hozzátéve: az esti órákig 20-30, esetenként 30-40 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

✅ Helyreállították a korábban meghibásodott váltót Herceghalomban, így 16:40-től már korlátozás nélkül közlekedhetnek a…

Posted by MÁVINFORM on Sunday, June 2, 2024

A dolog érdekessége, hogy egy nappal korábban, szombat délután szintén itt, Herceghalmon romlott el a váltó, akkor is órákra megbénítva a győri vonalat.

Vasárnapra egyébként a pécsi fővonalnak is kijutott: Nagylók és Sárbogárd között biztosítóberendezési hiba okozott 20-30 percet késéseket, amit késő délutánra sikerült csak helyreállítani.

Az pedig, hogy mindez csupán a jéghegy csúcsa, a Mávinform Facebook-oldalát tetszőleges napon megnyitva, bárki számára világossá válhat. Ez például a ma délutáni „termés”, tehát még csak nem is a teljes vasárnap fennakadásai:

  • „Vasárnap a Szombathelyről 15:10-kor a Keleti pályaudvarra indult Savaria InterCIty (IC 923) mozdonya Nagyszentjános közelében meghibásodott. Útját egy másik mozdony segítségével, előreláthatólag 90-120 perces késéssel fogja folytatni a főváros felé.”
  • „Vasárnap a Gyomáról 15:15-kor Vésztőre indult vonat (37513) járműhiba miatt Szeghalomtól előreláthatólag 60 perces késéssel közlekedik tovább.”
  • „Vasárnap délután az Aszódról 13:44-kor Balassagyarmatra indult S780-as vonat (33524) járműhiba miatt Nógrádkövesdig közlekedett.”
  • „Vasárnap délután a Pécsről 14:48-kor Dombóvárra indult személyvonat (8053) Bükkösdtől járműhiba miatt várhatóan 40-50 perces késéssel közlekedik tovább.”
  • „Vasárnap délután a Gyékényesről 13:45-kor Dombóvárra indult vonat (8225) Kaposfő megállóhelyen meghibásodott, útját Dombóvárig egy másik mozdony segítségével, várhatóan 60 perces késéssel fogja folytatni.”

Ez is érdekelhet: Megoldották: Kern András többé nem parkolhat tilosban kedvenc péksége előtt

Kapcsolódó hírek

Feljelentést tett a Telex a tört magyarsággal fenyegetőző, újságírókat vegzáló rendőr ellen

Eljárást indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal a Transparency International ellen

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Újabb káosz: leszakadt felsővezeték miatt késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár vonalon

Súlyos vonatbaleset Adácsnál, a mozdonyvezető beszorult a fülkébe, mentőhelikoptert is riasztottak

Ma is alakít a MÁV: kisiklott egy motorvonat Lengyeltótiban

Új hét, újra lerohadt a hegyeshalmi vasúti fővonal

Elgázolt egy embert a Tokaj InterCity

Több vonalon késnek a vonatok, egy gázolás után a mozdony is üzemképtelen lett

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!