Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Bűnügy

Nyomoz a rendőrség, miután egy felügyelő úgy felrúgott egy kisfiút Szolnokon, hogy fejre esett

Bulvár

Több hektáros útvesztő épült Kiszombor határában – így néz ki az égből

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

A felvételen azt mondja, ő egy füllentő, Vitézyt lapáttal fogják agyonverni, és elismeri, hogy kamu volt a Lakógyűlés.

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Közvetlenül a budapesti főpolgármester-választás előtt került elő egy hangfelvétel, amelyen állítólag Karácsony Gergely nem túl szép szavakkal illeti a Fidesz által is támogatott riválisát, Vitézy Dávidot.

Karácsony konkrétan úgy fogalmaz:

„Én azon gondolkodom, hogy a Vitézyvel beszélek, ezt el kéne mondani, hogy ezt ő vállalja, akkor… akkor… mi lapáttal fogjuk agyonverni.”

Vitézy Dáviddal kapcsolatban azt is megjegyzi, hogy ellenfele „olyan szinten hiú, hogy az elképesztő”, ezért rosszul fogja viselni a kampányt. „És lehet, hogy ezt az orrára kéne kötni, hogy nem akarom megzsarolni, de na, mi lapáttal fogjuk verni” – mondja Karácsony Gergely a felvételen.

A budapesti főpolgármester beszél még arról is, hogy szerinte a DK-t azzal kell bizonytalanságban tartani, hogy a Momentummal kötött szövetségüket nyitva tartják, „az LMP-t meg azzal kell frusztrálni”, hogy azt bezárják. Az is hallható, hogy Karácsony szívesen vállalja, a „füllentő” szerepét, magyarul: az egyiknek ezt mondja, a másiknak azt mondja.

Kamu a Lakógyűlés, de majd letagadja

Karácsony a felvételen azt is büszkén bevallja, hogy a Lakógyűlés nevű online véleményfelmérést a Nemzeti Konzultáció mintájára hozták létre, és ugyanúgy irányított kérdések szerepeltek benne.

„Most érted, én letagadom, hogy nem ugyanolyan, mint a Nemzeti Konzultáció, mert hogy nyilván nem olyan, de az, hogy azt mondom, hogy én irányítok kérdéseket, és pont azon a ponton, ahol a többség mögöttem van, és ezt felmutatom, hát ez ilyen szempontból ugyanaz.”

– hallatszik a felvételen.

Karácsony szerint nincs jelentősége

Budapest elvileg újrázó (Vitézy még újrászámlálással próbálkozna) főpolgármestere a Telexnek adott mai interjújában vigyorogva azt mondta, valószínűleg ő beszél a felvételen („gondolom, igen”), de szerinte mondatainak jelentősége „tízes skálán egyes”.

Karácsony Gergely úgy emlékszik, ezek a beszélgetések nagyon különböző helyzetekben történtek, „ezek között akár évek is eltelhettek”, és nem hiszi, hogy azok rögzítették a szöveget, akikkel beszélgetett. Inkább arra gyanakszik, hogy lehallgatták.

Ez is érdekelhet:
Megöltek egy férfit egy miskolci áruház parkolójában

Kapcsolódó hírek

Balesetet szenvedett és súlyosan megsérült egy motoros rendőr Budapesten

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Gyilkosság történt Békásmegyeren, három embert őrizetbe vettek

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

BRFK: kilenc embert fogtak el Budapesten a hétvégi belvárosi razzián

Taxisokat terrorizáló bűnözőkre csaptak le Budapesten

Most már talán vége: harmadszorra is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Megeszi a Fideszt a méreg: Budapest a legnagyobb ütemben javuló városok között van, ami az élhetőséget illeti

Beteget szállító mentőautó borult fel Budapesten a Bocskai úton