Baleset

Nagy baleset az M5-ösön, minden ütközött mindennel

Baleset

Gyerekeket szállító busz borult árokba Kőszegnél, sok sérült

Bűnügy

Kislányokat molesztálhatott egy vidéki katolikus iskola tanára, de a püspökség a botrányt kirobbantó tanítónőt akarja meghurcolni

Vitézy nem nyugszik, „rengeteg nyitott kérdés” miatt akar újraszámolást

A Fidesz és az LMP-s ingatlan-oligarchák által támogatott „szakértő” szerint rendszerszintű problémák merültek fel.

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én.
Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén Budapesten 2024. június 10-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Rengeteg nyitott kérdés és gyanú van a rekordszámú érvénytelen szavazat miatt, egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel

– magyarázta Vitézy Dávid, a Fidesz és az LMP-s ingatlan-oligarchák által támogatott, a kormánysajtóban az utolsó napokban felszopkodott „szakértő” főpolgármester-jelölt hétfői Facebook-posztjában, miután néhány száz szavazattal alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben.

Vitézy azt írta, a hivatalos végeredményt még mindig nem tudni; 24 592 érvénytelen szavazat volt a főpolgármester-választáson, ami rekord. Karácsony Gergely 100 százalékos feldolgozottságnál 324 szavazattal vezet, tehát 76-szor annyi az érvénytelennek nyilvánított szavazat, mint a kettőjük közötti különbség – érvelt Vitézy Dávid.

Közölte, a „birtokukban lévő információk alapján” egyes kerületekben rendszerszintű problémák merültek fel a szavazatok érvénytelenné nyilvánításával kapcsolatban, és pont ezekben a kerületben kiugró is volt az ilyen szavazatok aránya.

Tegnap este hétkor befejeződött a szavazás a főpolgármester-választáson, de a hivatalos végeredményt még mindig nem…

Posted by Vitézy Dávid on Monday, June 10, 2024

Vitézy Dávid – megköszönve a rá szavazó 371 ezer budapesti bizalmát – azt írta, miattuk sem engedhet abból, hogy „a szabad és demokratikus Budapesten minden egyes szavazatot meg kell számolni, és utána kell végeredményt hirdetni”. Reményét fejezte ki, hogy ebben Karácsony Gergely, illetve a fővárosi és a kerületi választási bizottságok is partnerek lesznek.

Egyúttal arra kérte a Fővárosi Választási Irodát, hogy a jogorvoslatok lezárultáig minden szavazatot, jegyzőkönyvet és urnát őrizzenek meg, minden befolyási kísérletet akadályozzanak meg, hogy minden budapesti számára megnyugtató módon zárulhasson le a rendkívül szoros főpolgármester-választás.

Karácsony nem veszi fel neki a telefont

Kitért arra, hogy mindezt Karácsony Gergelynek is szerette volna elmondani, a főpolgármester azonban nem fogadja a telefonhívását. „Minden nap újra tanulom, mit is jelent nála ez az oly sokszor emlegetett Budapest köztársaság” – jegyezte meg Vitézy Dávid.

Leszögezte ugyanakkor: ha minden nyitott kérdést tisztáztak, minden beérkező gyanút megvizsgáltak, és az a végeredmény születik, hogy Karácsony Gergely nyerte a választást „akár csak egy szavazattal is”, akkor gratulálni fog neki, és csapatával konstruktívan fogják képviselni a budapestieket a Fővárosi Közgyűlésben.

Ez is érdekelhet: Fa dőlt a vasúti felsővezetékre Monor és Pilis között, a katasztrófavédelem segít az utasoknak

Kapcsolódó hírek

Ütköztek, majd lángba borult a személyautó az M86-os gyorsforgalmin

Halálos baleset történt Kisszállás térségében

Hivatalos: megállapította a főpolgármester-választás eredményét a választási bizottság

Karácsony: vége a színjátéknak, Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Így néz ki a Margitsziget a tegnapi Békemenet-csorda után – fotók

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Friss felmérés: így áll a budapesti főpolgármester-jelöltek támogatottsága

Óriási izgalmakat hozott a budapesti főpolgármester-választás, itt a végeredmény

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!