Kósa Lajos szerint már 1956-ban létrejött a NER

A csengeri vagyonkezelő szerint 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység, “ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere”.

Kósa Lajos kedden Debrecenben, az Egyetem téri ’56-os emlékműnél rendezett koszorúzási ünnepségen az MTI szerint többek között arról beszélt: “a magyar emberek összefogtak, és nem a lakosság lázadt fel, hanem a magyar nép, a magyar nemzet”, a nemzet rázta le magáról a rabigát és szállt szembe az idegen hatalommal és kiszolgálóival.

Hozzátette: voltak, akik Moszkvába futottak, hogy visszahívják a Vörös Hadsereget, így “a magyar baloldal – 1919 és 1948 után – a 20. században harmadszor rontott rá a nemzetére”, ezzel “a magyar baloldal és vezető ereje diszkreditálta és lejáratta magát”.

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint ma is vannak az ’56-os hagyományoknak folytatói mindkét oldalon: vannak, akik a nemzet szabadságáért küzdenek, hogy Magyarország önálló, szabad, szuverén állam legyen, és olyanok is, akik külső érdekeket szolgálnak.

“Az ’56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi “európai parlamenti jelentésekkel”

– jutott el végül Kósa a fideszes ünnepi beszédekből kihagyhatatlan “Brüsszel az új Moszkva” párhuzamig.

Kapcsolódó hírek