Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

KDNP: ’56-ban a szovjet tankok, ma pedig a „brüsszeli szankciók” fenyegetik a magyar családokat

A kisebbik oroszbarát kormánypárt szerint az EU-hoz tartozni ugyanolyan, mint a Szovjetunióhoz.

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője beszédet mond az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) járóbeteg szakrendelői és válogatott kereteket ellátó részlege felújított épületrészének átadási ünnepségén 2022. október 13-án.
Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP országgyűlési frakcióvezetője beszédet mond az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) járóbeteg szakrendelői és válogatott kereteket ellátó részlege felújított épületrészének átadási ünnepségén 2022. október 13-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem újkeletű, ahogyan történelmüket végigkísérte az ezért való küzdelem, úgy jelent ez meg 1956 októberében is – magyarázta a KDNP nevű oroszbarát kullancspárt kormánypárt frakcióvezetője.

Simicskó István nem mulasztott el október 23-a alkalmából sem a Nyugat ellen hergelni: ezt a harcot azóta is megvívjuk, „igaz, mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes elvárások, beavatkozások”.

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefogni, ma pedig „a ránk erőltetett brüsszeli szankciókkal akarják fenyegetni a magyar családokat, a magyarság jövőjét”

– írta, a kimutathatatlan támogatottságú párt nevében biztosítva: ahogyan megannyiszor az elmúlt ezer esztendőben, úgy „most sem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, mi történjen hazánkkal!”

Simicskó István hangsúlyozta: „békeszerető nép vagyunk, így most is mindent meg kell tennünk, hogy mielőbb megkezdődjenek az orosz-ukrán béketárgyalások, majd pedig beköszöntsön a béke”, amely alapja a fejlődő Európának.

Hogy akkor február óta ő, a KDNP vagy a kormány miért nem szólította fel egyetlen egyszer sem Oroszországot az agresszió befejezésére, azt nem tudni.

„Óvjuk meg hazánkat az idegen érdekektől és óvjuk meg Európánkat a háborútól és az elhibázott gazdaságpolitikától” – sürgette közleményében Simicskó, akinek pártcsaládja az elmúlt években folyamatosan azon dolgozott, hogy maximálisan kiszolgáltassa hazánkat Putyinnak.