Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

„Szankciós infláció, szankciós felár”, hajtogatta Gulyás a Kormányinfón, miközben már januárban elszállt az infláció

A február 1-től hatályos árstopokat is a február végén kirobbant háború miatt kell fenntartani.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A kormány a jegybankkal összehangoltan fel kíván lépni a szankciós infláció ellen, ezért döntött arról, hogy a kamatstopot kiterjeszti a kis- és közepes vállalkozások hiteleire, meghosszabbítja a Széchenyi kártya hitelprogramot és gyármentő programot is hirdet – magyarázta Gulyás Gergely szombaton a Kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról hablatyolt, hogy Európában és Magyarországon is szankciós infláció van, szankciós felárat kell fizetni az energiáért, ami megjelenik a szállítási költségekben és ezáltal az élelmiszerárakban is, és súlyosan befolyásolja negatív irányba a magyar családok mindennapjait!

Hogy januárban mi volt, amikor nemhogy szankciók, még háború sem volt, ellenben a magyar infláció már akkor tizenöt éves csúcson járt, arra nem tért ki a kormányzati valósághajlító.

Ellenben elismételte, hogy a kormány a jegybankkal összehangoltan „fel kíván lépni a szankciós infláció ellen”, és emlékeztetett, hogy már korábban döntöttek az árstopok fenntartásáról (amit szintén még a háború előtt, február 1-től léptettek életbe).

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban