Hollik István szerint a baloldal miatt nem működik még mindig a Paks 2 erőmű

Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló előterjesztés vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 3-án.
Hollik István KDNP-s képviselő felszólal a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló előterjesztés vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. június 3-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A Fidesz szerint a baloldal paksi bővítéssel kapcsolatos követelései veszélybe sodorják Magyarország energiabiztonságát és gyengítik a magyar energiafüggetlenséget – erről Hollik István, a kormánypárt kommunikációs igazgatója magyarázott pénteken.

A politikus azt állította: a baloldal évek óta támadja a Paks 2 beruházást,

pedig ha az új atomerőmű már üzemelhetne, most olcsóbb lenne az áram, és nem lenne Magyarország kitéve ennyire az európai energiaválságnak!

Hogy a tizenkét éve tartó, negyedik kétharmados Fidesz-kormányzás minden erőfölénye ellenére a baloldal hogy a búbánatban lehet képes még mindig megakadályozni bármit, az nem derült ki, de Hollik szerint „a baloldal” nemcsak támogatja a szankciókat, de még bővítene is rajtuk, holott mára (szerinte – a szerk.) egyértelművé vált, hogy a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot és súlyos energiaválságot okoznak.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy értékelt: rendkívül nagy felelőtlenség az európai energiaválság közepén Paks 2 beruházását támadni.

Kapcsolódó hírek