Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Hollik tájékoztatta Brüsszelt, hogy ebbe Európa „bele fog gebedni”

Már a Wall Street Journal is észrevette, amit eddig csak a Fidesz-KDNP képviselői.

Hollik István KDNP-s képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én.
Hollik István KDNP-s képviselő interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nemhogy eredmény született volna, még el sem kezdődött a Putyin védelmében szervezendő nemzeti konzultáció, Hollik István azonban máris tudni véli az általános álláspontot: „Brüsszelnek” felül kell vizsgálnia a szankciókat, amíg nem késő, mert ha nem változtatnak rajtuk, abba Európa „bele fog gebedni” – riogatta Európát a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki videónyilatkozatában.

A oroszpárti magyar politikus szerint „ma már mindenki számára nyilvánvaló és letagadhatatlan, hogy Európában energiaválság van az elhibázott szankciók miatt” (tehát mégegyszer: „mindenki számára nyilvánvaló”, de azért kell róla konzultálni – a szerk).

Legutóbb ugyanis – folytatta – a Wall Street Journal írt arról, hogy a szankciók által okozott energiaválságnak Európa a legnagyobb vesztese és az amerikai gazdaság a legnagyobb nyertese lesz, ráadásul a szankciók nem csak időleges, hanem örökre szóló károkat fognak okozni az európai gazdaságnak.

Hollik István a lapot idézve hozzátette: az Európából hiányzó orosz gázmennyiséget az elkövetkezendő két évben nagyon nehezen és sokkal drágábban lehet majd pótolni, ezért a tartósan magasan levő energiaárak miatt sok energiaigényes vállalkozás egyszerűen megszünteti tevékenységét, leállnak a gyárak, bezárnak, vagy tehetik át a termelést Amerikába, ahol jóval olcsóbb az energia.

Egyre többen (tehát már nem „mindenki számára”, csak „egyre többen”) jutnak arra a következtetésre a szankciókkal kapcsolatban, mint a Fidesz-KDNP képviselői, és egyre többen ismerik fel, hogy a szankciók óriási és hosszú távú károkat okoznak Európának és az európai gazdaságnak – ragadtatta el magát Hollik egyetlen újságcikk kapcsán, majd elismételte az aktuális „Brüsszel” felé szórt szitkot:

Amíg Brüsszelben az unió vezetői azt ígérték, hogy a szankciók hatásosak lesznek és Európában ezek nem fognak fájni, ennek éppen az ellenkezője valósul meg: az elhibázott szankciók által okozott válságon mindenki nyer, de Európa óriásit veszít!

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró