DK: semmi értelme azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor megszavazott

Orbán Viktor interjút ad az M1 propagandacsatornának 2022. február 27-én.
Orbán Viktor interjút ad az M1 propagandacsatornának 2022. február 27-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Semmi értelme azokról az uniós, Oroszországgal szembeni szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök „egytől egyig megszavazott” – homályosította föl a DK a Fidesz és a KDNP frakcióját, miután ma Kocsis Máté bejelentette: újabb pénzpazarló agymosást rendeznének a kormánypártiak, ezúttal azt sulykolandó, hogy a „brüsszeli szankciók elhibázottak”.

Az ellenzéki párt azt írta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejelentette, hogy „hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás”, újabb nemzeti konzultációt indítanak, ezúttal a szankciókról. Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, „a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – fogalmazott a DK.

Az ellenzéki párt szerint „semmi értelme nincs azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott Brüsszelben”.

„Ha majd lesz pénz az iskolák felfűtésére, ha majd lesz pénz a családok rezsiköltségeinek csökkentésére, ha majd lesz pénz a pedagógusok bérének megemelésére”, akkor Orbán Viktor megírhatja a magyaroknak, hogy „azért szavazta meg a szankciókat, mert valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek