Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Gyurcsány kiosztotta az „orosz hatalommal parolázó” kormányt és utcára szólította az embereket

Gyurcsány kiosztotta az „orosz hatalommal parolázó” kormányt és utcára szólította az embereket
Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

Az a kormány, amelyik nem ismeri el az ukrán nép jogát az önrendelkezéshez, a szabadsághoz, méltatlan 1956 örökségéhez – magyarázta a Demokratikus Koalíció elnöke a párt vasárnapi, budapesti, online közvetített megemlékezésén.

Küzdelmünk a szabadság, a demokrácia, az európai Magyarország küzdelme. Utcára hát, magyar!

1956 szabad, szuverén Magyarországért küzdött. Az a harc elbukott. A mai kormány önrendelkezésért kiállt, amikor szuverének vagyunk, és szabadságot hazudik az önkény közepette. Hazug kormány becsteleníti meg 1956 örökségét. Küzdelmünk erkölcsi, történelmi forrását leljük meg 1956-ban, amikor a mai rezsimmel fordulunk szembe. Küzdelmünk a szabadság, a demokrácia, az európai Magyarország küzdelme. Utcára hát, magyar!

Posted by Gyurcsány Ferenc on Sunday, October 23, 2022

Gyurcsány Ferenc szerint ’56 szelleme ma Herszonban küzd, az a kormány pedig,

„amelyik orosz érdekeket szolgál, amely Oroszországnak keres mentséget, amely parolázik az orosz hatalommal, az (…) meghazudja, elhazudja, meggyalázza 1956-ot”.

A mai magyar kormány szuverenitásért harcol, ott, ahol önrendelkezés van, és szabadságot „hazudik” ott, ahol önkény van – jelentette ki a DK elnöke, hozzátéve, együttműködni Európa népeivel nem az önrendelkezés feladása, hanem önrendelkezésünk önkéntes egyesítése.

A pártelnök hangsúlyozta, a magyar történelem haladónak tekintett szakaszaiban Nyugaton, a Nyugathoz kötve keresték Magyarország helyét. A mai kormány ennek az ellenkezőjét teszi, emberemlékezet óta ez az első olyan kabinet, amelyik önszántából és nem külső hatalmi befolyás alapján keresi a konfliktust a Nyugattal.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, az a kormány, amelyik nem biztosítja a szabad szó, a szabad sajtó és a szabad egyházalapítás jogát, nem a nemzet szabadságát, hanem a hatalom önkényét hozza el.

A DK-elnök szerint azt, amit a „mai kormányfő pávatáncnak hisz, a relativizálás politikáját, Mindszenty minden bizonnyal undorral figyelné”.

Végül kijelentette, hogy szabadságot nem adják, azt meg kell teremteni, a szabadságért naponta meg kell küzdeni, ahogy a demokráciáért is. Gyurcsány beszéde végén a ma délutáni tüntetésre szólította az embereket.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten