Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Orbán: „hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra”

Orbán Viktor beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján tartott megemlékezésen és a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján Zalaegerszegen 2022. október 23-án.
Orbán Viktor beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulóján tartott megemlékezésen és a Mindszentyneum épületének ünnepélyes átadóján Zalaegerszegen 2022. október 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit itthon és külföldön egyaránt – bizonygatta a Putyinnak lekötelezett magyar miniszterelnök a zalaegerszegi Mindszentyneum épületének átadóján mondott ünnepi beszédében vasárnap.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: 1956-ban megtanultuk, hogy nehéz időkben csak az összefogás segíthet. Ezért ne törődjünk azokkal, akik „hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra”, ott fogják végezni, ahol az elődeik – mondta.

Október 23. Devictus vincit 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Október 23. Devictus vincit 🇭🇺🇭🇺🇭🇺

Posted by Orbán Viktor on Sunday, October 23, 2022

A miniszterelnök szerint amióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben jött ki az ország, mint ahogy belement.

Most is felkészültünk, megőrizzük a gazdaság stabilitását, mindenkinek lesz munkája, a rezsicsökkentést meg tudjuk védeni, a családok pedig nem maradnak magukra – szögezte le Orbán Viktor, azt állítva, hogy a kormánynak megvan ehhez az ereje és a tapasztalata.

Hogy akkor miért van hónapok óta mélyrepülésben a forint, miért a magyar valuta gyengült legjobban a térségben (pedig nálunk még háború sincs), miért hazánkban drágultak legjobban az élelmiszerek – ha egyszer minden „erő és tapasztalat” megvan –, az nem derült ki.