Fidesz: Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án.
Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő győzelmi mámorban 2018. április 8-án. Fotó: nyitraizsolt.hu

Gyurcsányék megint hazudnak, egyedül Gyurcsány akarja megszüntetni a rezsicsökkentést – magyarázta a Fidesz szerdán azután, hogy a saját híveik legnagyobb megdöbbenésére a kormány bejelentette a rezsicsökkentés megszorítását, drágítását.

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője korábban arról beszélt, az Orbán-kormány politikailag megbukott, illetve a „rezsicsökkentés megbukott”.

Ezen a Fidesz annyira bepörgött, hogy azzal vágtak vissza: ha a baloldalon múlott volna, akkor egy napig sem lett volna rezsicsökkentés Magyarországon! Gyurcsányék kormányzásuk alatt duplájára emelték az áram árát, háromszorosára a gáz árát, nem szavazták meg a rezsicsökkentést és több éve az eltörlését követelik – sorolták.

Szakértők egyébként nagyjából a kezdetektől elhibázottnak tartották a rezsicsökkentést ebben a formában, ugyanis igazságtalanul a nagyfogyasztó, medencéjüket fűtő gazdagoknak kedvezett, míg a szegényebb, kisebb háztartásoknak aránytalanul kevés támogatást nyújtott, nem beszélve azokról, akik pl. fával kénytelenek fűteni (őket semmilyen módon nem segítette).

A Fidesz ugyanakkor azt állítja, hogy a rezsicsökkentés kilencedik éve – a jelenlegi „háborús energiaválságban” is – védi a magyar családokat (kivéve pl. amikor Solymáron már víz sincs, mert a szolgáltatók kizsigerelése miatt évek óta nem jut elegendő pénz infrastruktúra fejlesztésre).

A Fidesz korábbi „mi lenne, ha Gyurcsány lenne” tematikájú őrjöngéseit itt gyűjtjük:

Kapcsolódó hírek