Itt a szerdai Fidesz-dili: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát!

Itt a szerdai Fidesz-dili: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát!
Fotó: Facebook/Fidesz

Szerdán is elkészítette a Fidesz a naponta kiadott „mi lenne, ha Gyurcsány lenne” típusú közleményének aktualizált változatát: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és háborúba sodorták volna az országot – állítja a jóslat.

A nagyobbik kormánypárt ezúttal is a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatójára reagált, Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője ugyanis arra szólította fel a kormányt, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját.

A DK-s úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök „addig gyengítette a forintot, hogy a multik kedvébe járjon, addig halmozta az államadósságot és addig járatta csúcsra a kormányzati korrupciót”, hogy mára elvesztette az irányítást a forint és az infláció felett.

A gyenge forintnak és a magas élelmiszeráraknak a kormány a felelőse, ezért a kormánynak kell viselnie a következményeket is – jelentette ki a képviselő.

A Fidesz szerint azonban a rezsiért és az élelmiszerekért a sokszorosát kellene fizetni, „ha Gyurcsányék lennének kormányon”!

A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy a magyar családokat meg tudja védeni a „háborús inflációtól” (ami valójában annyira „háborús”, hogy már januárban elszállt – a szerk.), ezért támogatja az élelmiszerárstop, a benzinárstop és a rezsicsökkentés fenntartását, valamint a béke mielőbbi rendezését – sorolja a közlemény.

A párt hasonló színvonalú, ugyanerre a tematikára készült korábbi nyilatkozatai itt követhetők:

Kapcsolódó hírek