Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Itt a szerdai Fidesz-dili: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát!

Itt a szerdai Fidesz-dili: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát!
Fotó: Facebook/Fidesz

Szerdán is elkészítette a Fidesz a naponta kiadott „mi lenne, ha Gyurcsány lenne” típusú közleményének aktualizált változatát: Gyurcsányék a magyar családokkal fizettetnék meg a háború árát, ők ugyanis bevezették volna az elhibázott brüsszeli olajembargót és háborúba sodorták volna az országot – állítja a jóslat.

A nagyobbik kormánypárt ezúttal is a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatójára reagált, Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője ugyanis arra szólította fel a kormányt, hogy az év végéig csökkentse nulla százalékra az alapvető élelmiszerek áfáját.

Közel 30%-os az élelmiszerdrágulás – 0%-os áfát követelünk az alapvető élelmiszerekre!

Döbbenetes: a 409 forintos euró után eljutottunk a 30%-os élelmiszer-drágulásig is!Ezért követeljük, hogy a kormány haladéktalanul csökkentse 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig, hogy ne az emberek és a családok fizessék meg a orbáni inflációt!Állítsuk meg az élelmiszerdrágulást az ÁFA eltörlésével, írd alá a petíciónkat: https://afa.dkp.huKövesd élőben és oszd meg Kálmán Olga online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Posted by Demokratikus Koalíció on Wednesday, July 6, 2022

A DK-s úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnök „addig gyengítette a forintot, hogy a multik kedvébe járjon, addig halmozta az államadósságot és addig járatta csúcsra a kormányzati korrupciót”, hogy mára elvesztette az irányítást a forint és az infláció felett.

A gyenge forintnak és a magas élelmiszeráraknak a kormány a felelőse, ezért a kormánynak kell viselnie a következményeket is – jelentette ki a képviselő.

A Fidesz szerint azonban a rezsiért és az élelmiszerekért a sokszorosát kellene fizetni, „ha Gyurcsányék lennének kormányon”!

A Fidesz-KDNP mindent megtesz azért, hogy a magyar családokat meg tudja védeni a „háborús inflációtól” (ami valójában annyira „háborús”, hogy már januárban elszállt – a szerk.), ezért támogatja az élelmiszerárstop, a benzinárstop és a rezsicsökkentés fenntartását, valamint a béke mielőbbi rendezését – sorolja a közlemény.

A párt hasonló színvonalú, ugyanerre a tematikára készült korábbi nyilatkozatai itt követhetők:

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten