Gattyán György bejelentette: így akar tavasszal kormányt váltani

Már neve is van a milliárdos vállalkozó kamupártjának.

Gattyán György pornómilliárdos magyar üzletember az ATV műsorában.
Gattyán György pornómilliárdos magyar üzletember az ATV műsorában.

Péntek este az ATV Egyenes beszéd című műsorában hivatalosan is bejelentette Gattyán György pornómilliárdos, hogy „aktivizálja pártját”, és elindulnak a 2022-es országgyűlési választáson. A vállalkozó ezúttal már a rendkívül kreatív nevet is elárulta:

Megoldás Mozgalom.

Összevetésül, Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt háttérszervezete 2018 óta Mindenki Magyarországa Mozgalom néven működik – nyilván csak a véletlen műve, hogy Gattyán most hasonló elnevezéssel indul rá az ellenzéki összefogásra.

Az újdonsült miniszterelnök-jelölt az ATV műsorában egyébként azt bizonygatta, hogy a célja csakis a kormányváltás. Egy, a napokban megjelent vitatott hitelességű közvélemény-kutatásra hivatkozva úgy véli, hogy mivel az ellenzéki összefogás támogatottsága „zuhan”, ez is arra ösztönözte, hogy induljon, mert szerinte az ellenzéki összefogással és az ő szavazataikkal van esély a kormányváltásra.

„Egyértelműen a kormányváltás a cél!”

– mesélte a Fidesznél jól fekvő Gattyán.

Magyarország harmadik leggazdagabb embere ezúttal sem osztott meg túl sok információt a kamupártjáról (minthogy a kamupártoknak éppen ez az egyik ismertetőjegye), most is a már korábban hangoztatott „digitalizáljuk Magyarországot” lózungot puffogtatta, mintha jelenleg az lenne hazánk legnagyobb baja, hogy sorban kell állni a hivatalokban.

Gattyán azt is elmondta, nincsenek kifejezett miniszterelnöki ambíciói, de ha úgy alakul, legfeljebb négy évre elvállalja a pozíciót. Reményei szerint a legtöbb választókerületben sikerül majd egyéni jelöltet indítaniuk.

Kapcsolódó hírek