Egykori szövetségese nyílt levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy számoljon el a kampánypénzekkel

Márki-Zay Péter eykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagja.
Márki-Zay Péter eykori ellenzéki miniszterelnök-jelölt és Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőségi tagja. Fotó: Facebook/Kész Zoltán

Áll a bál az „ellenzéki összefogás” romjain: most éppen (mivel a hatalomszerzésen már nem tudnak), a támogatói adományokon marakodnak a pártok, mozgalmak, akármik, illetve Márki-Zay Péter.

A Telex tegnap írt arról, hogy az április 3-i választást megelőző kampányidőszakban rengetegen adtak pénzt az Orbán Viktor és a Fidesz legyőzése érdekében összefogó politikai erőknek, ezeknek a támogatásoknak a túlnyomó része pedig a Márki-Zay Péter által alapított Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára érkezett.

A lap érdeklődésére ugyanakkor több ellenzéki párt politikusa is arról panaszkodott, hogy hozzájuk semmilyen elszámolás nem jutott el az MMM-től a kampányadományok sorsáról, de

gyanítják, hogy a kampány lezárulta után megmaradt összeget a mozgalom egyszerűen megtartotta.

A közös ellenzéki kampánycsapat dolgozói szerint 100 millió forint feletti összegről lehet szó – olvasható a cikkben.

Ma reggel már Kész Zoltán, Márki-Zay Péter régi szövetségese, az MMM vezetőségi tagja is beszállt a marakodásba: nyílt levélben szólította fel Márki-Zayt, hogy számoljon el a kampánypénzekkel.

„A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként viselkedni” – kezdte Facebook-posztját, hozzátéve: mélyen egyetértett Márki-Zay kampányának egyik legfontosabb mondanivalójával, mely szerint azért támadták az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltjét, mert az nem tűri a lopást.

Ezt a nyílt levelet küldöm Márki-Zay Péternek. Kedves Péter!A tisztességről nem beszélni kell, hanem akként…

Posted by Zoltán Kész on Thursday, May 19, 2022

Kész azt is írta, ha nem arra a célra használják az adományokat, mint amire az adományozók azt adták, az lopás – így például az is, ha pártot építenek az összegből, utalt ezzel arra, hogy a bukott miniszterelnök-jelölt immár egy újabb párt alapításában látja az Orbán-rendszer bukásának zálogát.

Kapcsolódó hírek