Kabaré: a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem támogatja Márki-Zay pártalapítását

Magyar György szerint már a Civilek Pártja név is egy politológiai abszurditás.

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Partizán műsorában.
Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt a Partizán műsorában.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöksége nem támogatná, hogy a mozgalom párttá váljon, a tagok pedig nem lépnek be a Márki-Zay Péter elnök által alapított Civilek Pártjába – írja a hvg.hu több elnökségi tagra hivatkozva.

Ez lenne ugye az a szerveződés (fene tudja, hogy most melyik, de szóval valamelyik), amelyikről múlt csütörtökön Márki-Zay Péter még azt írta, hogy nem, dehogy lesz, majd hétfőn már azt, hogy naná, hogy lesz.

Magyar György, az MMM elnökségi és alapító tagja a hvg.hu-nak ugyanakkor arról beszélt:

„Nem azért hoztuk létre a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, hogy végül párt legyen, Márki-Zay Péter elnök a pártalapításához közgyűlési hozzájárulás nélkül nem használhatja fel sem a mozgalmat, sem pedig a Kossuth Köröket.”

Az ügyvéd tudomása szerint az elnökségi ülésen a tagok egy kivételével ezt fogják képviselni, „mereven elutasítva Márki-Zay terveit”. A lap szerint azt is elmondta, nem fogják hagyni, hogy a mozgalmat amortizálják, illetve

azt sem hagyják, hogy a mozgalmat bárki kisajátítsa.

Magyar György egyébként a Civilek Pártja nevet – nyilván annak „oximoron jellegére” utalva – úgy jellemezte, hogy az egy politológiai abszurditás.

Kapcsolódó hírek