Márki-Zay árnyékkormánnyal és szeretettel verné vissza a Mi Hazánkat

De a közkedvelt belpesti slágertéma, a „fékek és ellensúlyok” is újra porondon lesz.

Márki-Zay árnyékkormánnyal és szeretettel verné vissza a Mi Hazánkat
Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter

Vona Gábor után a legújabb bukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter is belehelyezkedett a mindentől kívülálló, bölcs politikai elemző szerepébe, igaz, utóbbi még nem a kormánypárti Indexen oktatja a világot, csak a Facebook-oldalán.

Márki-Zay a Mi Hazánk megerősödését kimutató felmérés kapcsán most arra jutott, hogy „komoly figyelmeztetés mindannyiunk számára, hogy egy a rendszert kiszolgáló, nyíltan rasszista párt ma népszerűbb, mint bármelyik ellenzéki formáció”.

Ezután zavaros logikával azt fejtegeti, hogy „a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt és nem is alakul párttá”, de a közeljövőben egy olyan pártot szeretne építeni belőle, amely „hiteles alternatívát kínál Magyarország számára”.

A Medián mérése szerint, jelenleg a Mi Hazánk lett a második legtámogatottabb párt. Komoly figyelmeztetés mindannyiunk…

Posted by Márki-Zay Péter on Wednesday, May 11, 2022

Az új „nempárt pártról” azt is írja Márki-Zay Péter, hogy továbbra is az Emelkedő Magyarország programját képviseli majd, és kidolgoz egy „fékekkel és ellensúlyokkal rendelkező minimalista alkotmányt”, valamint „szakértői árnyékkormánnyal megoldást kínál hazánk 21. századi kihívásaira, és amely az árokásás helyett a szeretetre kívánja építeni a politikáját”.

Kapcsolódó hírek