Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Kódolva volt a bukás az ellenzék kampányában – hosszú cikk készült a történelmi bénázás hátteréről

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án.
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Részletes, már-már érdemtelenül hosszú elbeszélést szentelt a Direkt36 az ellenzék választási kampányának feldolgozására: az oknyomozók több mint harminc olyan forrással beszéltek, akik „aktív résztvevői vagy közeli megfigyelői” voltak a végül újabb fideszes kétharmadot eredményező kudarcnak.

A cikkből kiderül, hogy már az előválasztás óta gyakorlatilag mindvégig legalább négy erőközpont feszült egymásnak a felszín alatt (s a külvilág felé ez volt „összefogásnak” titulálva):

  • a mindenkinél mindent jobban tudó, patológiás Messiás-tudatos Márki-Zay Péter;
  • az őt féken tartani próbáló szűk környezete;
  • az egymást is mindenféle kombinációkban nyíró ellenzéki pártok, azok „erős emberei”, járulékos trógerei;
  • illetve később az ellenzék központi kampánystábja.

Ezek a szereplők próbálták meg tehát leginkább egymást leküzdve előadni, hogy ők most éppen együtt küzdik le Orbán Viktort, aminek a vége az lett, hogy tulajdonképpen csoda, hogy „csak ekkorát” bukott az ellenzék.

Akinek van felesleges ~1 órája, a Telexen olvashatja a teljes történetet a Karácsony Gergelynek bazdmegoló Gyurcsánnyal, a titkosított applikációban chatelő „Elnökökkel”, és a legszomorúbb, ki nem mondott konklúzióval, hogy ismét a jószándékú, végig bizakodó aktivisták, ellenzéki szavazók maradtak hoppon.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Rablógyilkosság Zalában, két ember ellen emeltek vádat