Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Kódolva volt a bukás az ellenzék kampányában – hosszú cikk készült a történelmi bénázás hátteréről

Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án.
Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje (b4), Karácsony Gergely főpolgármester (j2), valamint képviselőjelöltek: Tordai Bence (Párbeszéd), Vajda Zoltán (MSZP), Hadházy Ákos (Momentum és Mindenki Magyarországa Mozgalom), Hajnal Miklós (Momentum), Szabó Tímea (Párbeszéd), Csárdi Antal (LMP) és Jámbor András (Párbeszéd) az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Részletes, már-már érdemtelenül hosszú elbeszélést szentelt a Direkt36 az ellenzék választási kampányának feldolgozására: az oknyomozók több mint harminc olyan forrással beszéltek, akik „aktív résztvevői vagy közeli megfigyelői” voltak a végül újabb fideszes kétharmadot eredményező kudarcnak.

A cikkből kiderül, hogy már az előválasztás óta gyakorlatilag mindvégig legalább négy erőközpont feszült egymásnak a felszín alatt (s a külvilág felé ez volt „összefogásnak” titulálva):

  • a mindenkinél mindent jobban tudó, patológiás Messiás-tudatos Márki-Zay Péter;
  • az őt féken tartani próbáló szűk környezete;
  • az egymást is mindenféle kombinációkban nyíró ellenzéki pártok, azok „erős emberei”, járulékos trógerei;
  • illetve később az ellenzék központi kampánystábja.

Ezek a szereplők próbálták meg tehát leginkább egymást leküzdve előadni, hogy ők most éppen együtt küzdik le Orbán Viktort, aminek a vége az lett, hogy tulajdonképpen csoda, hogy „csak ekkorát” bukott az ellenzék.

Akinek van felesleges ~1 órája, a Telexen olvashatja a teljes történetet a Karácsony Gergelynek bazdmegoló Gyurcsánnyal, a titkosított applikációban chatelő „Elnökökkel”, és a legszomorúbb, ki nem mondott konklúzióval, hogy ismét a jószándékú, végig bizakodó aktivisták, ellenzéki szavazók maradtak hoppon.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz