Folyik a közpénz az ellenzéki összefogásra rámozduló Gattyán György cégeihez

Gattyán György milliárdos vállalkozó a Friderikusz Podcast műsorában.
Gattyán György milliárdos vállalkozó a Friderikusz Podcast műsorában.

Az elmúlt napokban a pornószolgáltatásával milliárdossá vált Gattyán György több felületen is arról kezdett szivárogtatni, hogy újabb nagy dobásra készül, a Friderikusz Podcast legutóbbi adásában pedig már azt is elárulta: politikai mozgalmat szervez, amit ha sikerül tavaszig párttá alakítania, akár a választáson is elindulna.

A műsorban Friderikusz Sándor felvetette, hogy Gattyán motivációja mögé nem nehéz odalátni, hogy „valaki küldte” az egyesült ellenzék megosztására.

A feltételezéshez a VálaszOnline mai cikke szolgáltat adalékot, ebben azt írják:

cégbírósági adatok szerint az egyik Rogán Antal-közeli tőkealap korábban 900 millió forinttal „segítette meg” Gattyán e-aláírási rendszereket fejlesztő Netlock Kft.-jét.

A magát hirtelen az Orbán-rendszer kritikusaként láttató Gattyán György egy másik érdekeltsége is kapott nemrég közpénzt. Alig egy hónapja – tehát miközben már bizonyára folytak a „digitális kormányváltó” mozgalom előkészületei – adták át a Teqball Kft. új gyártóközpontját Biatorbágyon. A beruházáshoz 282 millió forint támogatást küldött a magyar állam, a százmilliárdos vagyonnal rendelkező vállalkozó „rászoruló” cége ezért cserébe azt vállalta, hogy 117 munkahelyet „megőriz”.

A fentiekből még persze nem következik, hogy így fizetik ki Gattyánt az ellenzéket megosztó szélhámosságáért, mindenesetre érdekes lesz majd látni, hogy hogyan bánik vele a kormánysajtó: őt is elkezdik-e karaktergyilkolni, mint Bige Lászlót, vagy úgy fogják babusgatni, mint a Volner Pártot.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek