Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

„Mindenki nem mehet el” – Furcsa videóval indult a milliárdos Gattyán György Youtube-csatornája

Az interjút több vezető portálon fizetett hirdetésként is terjesztik.

Gattyán György magyar üzletember.
Gattyán György magyar üzletember.

Néhány nappal ezelőtt Youtube-csatornát indított Gattyán György, a jelenleg 305 milliárd forintos becsült vagyonával a harmadik leggazdagabb magyar.

A felületen egyelőre egyetlen videó szerepel (valamint annak három beharangozója): egy interjú, melyet Jakupcsek Gabriella készített a globális internetes cégével milliárdossá lett vállalkozóval. Hogy a csatornának, illetve a váratlan színre lépésének mi az apropója, az nem derül ki, a beszélgetés mindenesetre végig hangsúlyosan „magyarkodó”, Gattyán több aspektusból is bizonygatja, hogy mennyire szeret magyarnak lenni, és cégei továbbra is magyarországi székhellyel üzemelnek.

A videó publikálásával nagyjából egyidőben, az elmúlt napokban többek között az Indexen, az Origón, a 24.hu-n és a Feminán is megjelent az interjú kivonata fizetett hirdetés formájában.

A hízelgős PR-szereplést ugyanakkor árnyaltabbá teszi az interjú vége, amivel Gattyán mintha burkoltan üzenne, vagy kritikát fogalmazna meg valaki felé, aki „picit túlhúzza a húrt”.

„Akármi is történik, én magyar vagyok, a legjobban magyarul beszélek, magyarul gondolkodom, én nagyon szeretek magyar lenni, tehát ezért… ezért küzdök azért, mert valóban elköltözhettük, elmehettünk volna a fenébe… de nem, hát tízmillió ember nem hagyhatja el az országot csak azért, mert valaki valamiért picit túlhúzza a húrt. Igenis ki kell állni, hogy ezzel is példát mutassak arra, hogy megértem azokat, akik bárhonnan elmennek, mert nehéz, de mindenki nem mehet el”

– zárul az interjú.

A videónak valószínűleg köze lehet a legnagyobbvallalkozas.hu weboldalhoz is, amely mögött egy frissen létrehozott Gattyán-cég, a Legnagyobb Vállalkozás Kft. áll. A céget 500 millió forint jegyzett tőkével alapították, és fő tevékenységi köreként piac- és közvélemény-kutatás van megjelölve.

A honlapon az olvasható: „Gattyán György élete legnagyobb vállalkozása hamarosan ezen a weboldalon debütál. Egy technológiai vállalkozás, amiből minden magyar profitál.”

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten