Letartóztatták M. Richárdot

Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Letartóztatták M. Richárdot, a 2017-es, Dózsa György úti tragikus baleset okozóját – írja az Index a Fővárosi Főügyészségre hivatkozva.

Emlékezetes, az első fokon négy év szabadságvesztésre ítélt M. Richárdot legutóbb több társával egyetemben kábítószer-birtoklás miatt állították elő az egyik Nyugati téri pizzériából szilveszter éjszaka. A fővárosi Főügyészség indítványozta M. letartóztatását, látván, hogy „a férfi szándékosan és kitartóan semmibe veszi a szabályokat”.

A bíróság január 18-án rendelte el az előzetes letartóztatást M. Richárd ügyében, mivel mostanra ők is ráeszméltek: nem várható a férfitől jogkövető magatartás.

Most Rab Ferenc ügyészségi szóvivő arról tájékoztatott, hogy megtörtént M. Richárd letartóztatása. A nem jogerős döntés ellen fellebbeztek, de ez nem adott lehetőséget arra, hogy ne hajtsák végre a bíróság döntését. A fellebbezésről egy héten belül dönthet a Fővárosi Ítélőtábla.

Kapcsolódó hírek