Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Drogos szilveszteri buliról vitték el M. Richárdot, indítványozták a letartóztatását

Megvilágosodott az ügyészség, hogy „a férfi szándékosan és kitartóan semmibe veszi a szabályokat”.

M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én.
M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kábítószer birtoklás miatt állították elő M. Richárdot és több társát is az egyik Nyugati téri pizzériából szilveszter éjszaka – írja az atv.hu.

A csatorna értesülései szerint összesen tíz embert vittek be az egyébként bűnügyi felügyeletben lévő férfihez köthető vendéglátóhelyről.

Úgy tudni, három nő és hét férfi szórakozott a pizzázóban. A rendőrség még szilveszter este kihallgatta őket, az éttermet pedig a járványügyi szabályok megsértése miatt 60 napra be is záratták.

Mint ismert, részben M. Richárd okozta azt a budapesti, Dózsa György úti balestet 2017 tavaszán, amelyben két ember életét vesztette. Mercedesével 135-140 km/óra közötti sebességgel haladt, amikor a Kassák Lajos utcából egy, szabálytalanul, kis ívben kanyarodó autóval összeütközött.

A BRFK később a 24.hu-nak megerősítette, hogy három nővel és hét férfival szemben szabálysértési eljárás indult. Mivel a helyszínen tapasztaltak alapján valamennyien drogot fogyasztottak, ezért mindannyiukat előállították a V. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer birtoklás gyanúja miatt hallgatták ki őket gyanúsítottként.

Az ügyben a Fővárosi Főügyészség is megszólalt, közleményükben azt írták, a Dózsa György úti balesetben gyorsan vezető férfi többféle kábítószert szerzett meg és fogyasztott el szilveszterkor. Mivel álláspontjuk szerint a férfi szándékosan és kitartóan semmibe veszi a szabályokat, ezért a bűnismétlés valós és fokozott veszélye miatt indítványozták a letartóztatását.