Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Vesztegetéssel is vádolják M. Richárdot

Egy újabb bűncselekményben három és fél év börtönt kért rá az ügyészség korrupció miatt.

Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án.
Az elsőrendű vádlott M. Richárd (b) az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2020. szeptember 30-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a Dózsa György úti balesetet okozó M. Richárd ellen, mert többször is vesztegetéssel akarta visszaszerezni jogosítványát.

A főügyész pénteki közleményében azt írta, a férfi jogosítványát 2016 áprilisában a büntetőpontok határának elérése miatt visszavonták, és utánképzést írtak elő neki: ahhoz hogy visszakapja vezetői engedélyét, 6 órás előadást, feladatsort és forgalmi vizsgát kellett volna teljesítenie.

M. Richárd azonban ehelyett felkeresett egy hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készítő férfit,

akinek egy barátja – valótlanul – vezető beosztású rendőrre és a vizsgaközpontban dolgozó ismerősére hivatkozva 600 ezer forintért segítséget ígért.

A vádlott a jogosítvány visszaszerzéséért 300 ezer forint előleget adott neki, majd miután 2017. május 15-én érvényes vezetői engedély nélkül, a maximális sebességet lényegesen túllépve a XIII. kerületi Dózsa György úton két halálos áldozattal járó balesetet okozott, újabb 600 ezer forintot fizetett jogosítványának visszaszerzéséért, és azért, hogy a közvetítő barátjának rendőr ismerőse kedvezően befolyásolja a baleset miatt indult büntetőeljárást. A közbenjárást ígérő azonban nem állt kapcsolatban rendőrrel, az átvett 900 ezer forintot saját céljaira fordította.

A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetéssel, közokirat-hamisítással és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel vádolja M. Richárdot és két társát. Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság – az előkészítő ülésen történő beismerés esetén – a baleset okozóját 3 év 6 hónap, a közvetítőt 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőt egymillió forint pénzbüntetés és 900 ezer forint vagyonelkobzás mellett 4 év börtönbüntetésre ítélje – olvasható a közleményben.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a Dózsa György úti baleset miatt folytatott büntetőeljárásban M. Richárdot halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt első fokon négy év fogházbüntetésre ítélte, és végleg eltiltotta a vezetéstől 2020. szeptember 30-án.

Meghalt M. Richárd

Ágyhoz bilincselve lebeg élet-halál között a 60 kilósra fogyott M. Richárd

3 és fél év letöltendőt kapott M. Richárd a Dózsa György úti baleset miatt

Szörnyű tragédia történt Demecserben

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Jelentős mennyiségű speedet találtak egy budapesti dílernél