Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Bulvár

Újabb botrány: most a hitgyülis ATV-ben mentegették a pedofíliát

3 és fél év letöltendőt kapott M. Richárd a Dózsa György úti baleset miatt

A balesetben meghalt fiatal férfi édesapja az ítéletet úgy kommentálta, hogy „az egy vicc”.

RövidenRöviden
M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én.
M. Richárd elsőrendű vádlott az ellene és további két ember ellen a 2017 májusában a fővárosi Dózsa György úton történt halálos közúti baleset ügyében indított büntetőper tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2019. július 5-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Pénteken jogerős ítéletet hirdettek a négy éve húzódó Dózsa György úti gázolás ügyében: a Telex tudósítása szerint az elsőrendű vádlottat,

M. Richárdot 3 év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélték, és végleg eltiltották a járművezetéstől.

A harmadrendű vádlott – akinek utasai meghaltak a balesetben – 1 év 3 hónap fogházbüntetést kapott, 2 év próbaidőre felfüggesztve, de őt előzetes mentesítésben részesítették.

Mindkét vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának bűntettében találták bűnösnek. M. Richárdot a közúti veszélyeztetés bűntettében viszont a másodfokú bíróság is felmentette. Vagyis azért nem kell felelnie, amiért hat éve fenékbe rúgott egy biciklist. „A fényezés többet ér, mint az életed” – a vádlottnak ez a kiszólása a másodfokú bíróság szerint is arra utal, hogy a vádlott akkor vette észre a sértettet, amikor az rácsapott az autójára.

A Telex cikke szerint a Dózsa György úti balesetet kapcsán a másodfokú ítélet úgy indokolt, az ütközést visszakormányzással lehetett volna elkerülni, vészfékezéssel pedig nem.

Elérzékenyült, megbánta

Az ítélethirdetés előtt a vádlottak az utolsó jogán beszélhettek. M. Richárd elérzékenyülve az ügy emberi oldaláról beszélt, ahogy ő megélte, megéli.

„A gyorshajtásért, amiért most gondolom itt vagyok, elismerem. Elismertem, hogy a gyorshajtásommal nem tudtam elkerülni az ütközést, sajnálom. Azt gondolom, hogy az egész életemet végig fogja kísérni ez a tragédia, azt kérem, hogy ne a múltam miatt és egy-két buta húzásom miatt ítéljenek meg” – mondta.

A tanácselnök az ítélet indoklásában kitért rá, hogy az elsőfokú ítélethirdetés óta kilenc hónap telt el, az elsőrendű vádlott pedig több mint öt hónapja van letartóztatásban. „Az, hogy a kényszerintézkedést fent kellett tartani, azt a bíróság megindokolta” – mondta Kiszel Zoltánné dr. Nyekita Györgyi tanácselnök.

Hozzátette, a másodfokú bíróság nagyon hálás a közvetlenség elvének. „Most személyesen tudta megtapasztalni, hogy az elsőrendű vádlott megbánása maximálisan őszinte. Látszik, hogy megbánta, van egy betegség belátása, felismerte, hogy szakmai segítségre van szüksége, és a felismerés a legnehezebb lépés” – méltatta a bíró M. Richárdot.

„Ez egy vicc”

A balesetben meghalt fiatal férfi édesapja az ítélethirdetés után könnybe lábadt szemmel köszönte meg az újságíróknak, hogy az elmúlt években nem hagyták elsikkadni az ügyet. Az ítéletet úgy kommentálta, hogy „az egy vicc”.

Szinte teljesen biztos abban, hogy szabadulás után, M. Richárd a tiltás ellenére újra vezetni fog.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Ágyhoz bilincselve lebeg élet-halál között a 60 kilósra fogyott M. Richárd

Kitálalt a Novák Katalin kegyelmi botrányát kirobbantó ügyvéd

Fordulat M. Richárd ügyében, gondnokság alá helyeztetné a családja

Letartóztatták M. Richárdot

Meghalt M. Richárd

Maszkos férfi rabolt ki egy pécsi gyógyszertárat fényes nappal, még szökésben van